Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto open dag Nationale Kringloopdag bij La Poubelle

1 oktober Nationale Kringloopdag bij La Poubelle

Het is feest op zaterdag 1 oktober bij 150 kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Onder het motto ‘Een Goeie Koop doe je bij de kringloop’ is er van alles te doen. Een gezellige dag vol met leuke acties, kortingen en activiteiten. In Tilburg en Goirle zet Kringloopbedrijf La Poubelle vanaf 10.00 uur haar deuren open.

Programma bij La Poubelle
Tijdens deze dag kun je een kijkje achter de schermen nemen in de winkels in Tilburg en Goirle. In Tilburg zijn er optredens van acrobatenduo Oddlings en Theatergroep Masker en kun je allerlei prijzen en kortingen winnen met het rad van fortuin. Aan de doe-het-zelf-rondleiding is een spannende prijsvraag gekoppeld waarmee een luxe diner voor twee te winnen is. In Goirle wordt voorgelezen aan de kleintjes en zijn de spellen en puzzels in de aanbieding. En natuurlijk is er op beide locaties gratis koffie, thee en ranja met iets lekkers. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen.

Een Goeie Koop doe je bij de kringloop
Het thema van Nationale Kringloopdag 2016 is “Een Goeie Koop”. Iedereen die spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert een bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) kans te geven, wordt er minder afval geproduceerd én hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Van de 140 miljoen kg aan goederen die per jaar worden opgehaald door de winkels aangesloten bij de BKN, wordt 86% opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit scheelt 110 miljoen kg CO² uitstoot en staat gelijk aan het verwarmen van bijna 46.000 huizen, een jaar lang.

Investeren in mensen
De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen. Bij La Poubelle zijn 240 mensen werkzaam die een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hebben. Zo werken er bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) en mensen met een sociale, fysieke of geestelijke beperking. Bij La Poubelle krijgen ze een opleiding en begeleiding met als doelstelling makkelijker een reguliere baan te vinden.

Kortom, een goeie koop doe je pas echt bij de kringloop!

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep