Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto winkelmedewerker bij La Poubelle

7 oktober Nationale Kringloopdag bij La Poubelle

Feest bij de kringloop

Het is feest op zaterdag 7 oktober 2017 bij veel van de kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland, de BKN. Onder de mom van ‘Het is feest bij de Kringloop’ is er van alles te doen tijdens deze dag. Kringloopbedrijf La Poubelle zet vanaf 10.00 uur haar deuren open.

Programma bij La Poubelle

Tijdens deze dag kun je een kijkje achter de schermen nemen in de winkels in Tilburg, Goirle en Rijen. In Tilburg zijn er optredens van de muziekkunstenaar, Arthur van Poppel, met zijn Nautilus one-man-band. Voor de kinderen worden er in Tilburg en Rijen workshops DIY georganiseerd. Op alle locaties krijg je 20% korting, zijn er leuk (win) acties en natuurlijk is er gratis koffie, thee en ranja met iets lekkers. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen.

Feest bij de kringloop!

Maar waarom is het zo’n goed idee om spullen te kopen bij een kringloopwinkel?
Naar een feest gaan is natuurlijk altijd leuk, maar daarnaast is het kopen van tweedehands spullen bij een erkende kringloopwinkel ook nog eens heel goed voor mens en milieu. Met het geld dat de kringloopwinkels binnen krijgen helpen kringloopwinkels kwetsbare mensen aan het werk en zorgen ze voor een duurzamere samenleving.

Wat vieren wij op 7 oktober?

  • Wij vieren dat we jaarlijks werk bieden aan 450 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken er bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) en mensen met een sociale, fysieke of geestelijke beperking. Bij La Poubelle krijgen ze een opleiding en begeleiding met als doelstelling makkelijker een reguliere baan te vinden.
  • Wij vieren dat alle bij BKN aangesloten kringloopbedrijven 12 miljoen klanten blij maken met meer dan 40 miljoen gebruikte artikelen en dat we het meeste van de overgebleven spullen recyclen.
  • We vieren dat de kringloopbedrijven bijna 120.000 ton aan CO² uitstoot vermijden, waarmee we de helft van al het bos op de Veluwe besparen.

Kortom, kringlopen levert een grote bijdrage aan zowel mens en milieu!

Tot slot

La Poubelle brengt alles bij elkaar: duurzame afvalverwerking, armoedebestrijding, werkverschaffing voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hippe recycling. En dat willen we je graag laten zien. Daarom heten we je van harte welkom op de Nationale Kringloopdag op 7 oktober 2017.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep