Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Coördinator archief

De Diamant-groep is een dynamisch ontwikkel- en werkbedrijf, dat als doel heeft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan duurzame werkplekken te helpen. Mensen die om wat voor reden dan ook, voor langere tijd niet aan het werk komen. Mensen die bijvoorbeeld meer begeleiding nodig hebben, een lager werktempo hebben of enkel gestandaardiseerde werkzaamheden kunnen uitvoeren.

We zijn er trots op dat ruim 2.200 medewerkers via de Diamant-groep aan het werk zijn. Zowel via detacheringen bij reguliere bedrijven als via een van onze werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, VIP – Vervoer, Inpakken & Post, kringloopbedrijf La Poubelle, Dierenopvangcentrum Hart van Brabant, Fietsbeheer (zowel de fietsenstallingen in Tilburg als het beheer in de openbare ruimte) en Kinderboerderijen. De Diamant-groep zoekt, ter vervanging, een

Coördinator archief

(24-32 uur)

Wat ga je doen?

Als Coördinator archief ben je voor management, leidinggevenden en collega’s de adviseur en het eerste aanspreekpunt voor archiefzaken. Je bent praktisch belast met de inrichting van het archief volgens de geldende (wettelijke en interne) richtlijnen. Je ziet toe op een vaktechnisch juiste en efficiënte werkwijze waarbij de kwaliteit wordt bewaakt. Je toetst vernietigingslijsten, uitleen- en bewaartermijnen op basis van wettelijke en/of interne richtlijnen. Je bent de vaktechnische vraagbaak voor de overige archiefmedewerkers en draagt middels een coachende stijl bij aan hun ontwikkeling.

Het archief staat aan de vooravond van grote veranderingen. Onlosmakelijk van voorgaande taken word je als Coördinator archief intensief betrokken bij het project digitalisering archief en daarmee verband houdende processen. Dit vanuit de noodzaak om de kwaliteit en de duurzaamheid van archivering vaktechnisch te borgen. Je werkt daarbij nauw samen met andere betrokken disciplines. Je draagt zorg voor kennisoverdracht aan de directe collega’s en weet hen mee te nemen in de digitalisering.

Hoe ziet de afdeling eruit?

Het archief binnen de Diamant-groep bestaat uit een beleidsarchief en personeelsarchief.

Het beleidsarchief draagt de zorg voor een systematische en inzichtelijke archivering van statuten, verslagen, organisatorische en financiële overzichten, beleidsplannen en besluiten. Uiteraard met inachtneming van wetgeving, bestuurlijke verordeningen, interne afspraken en daarbij behorende bewaartermijnen. Digitalisering van dit archief wordt vorm gegeven binnen Corsa.

Het persoonsarchief zorgt voor de aanmaak en systematische inrichting van persoonsdossiers waarbij wij ons laten leiden door de wettelijke regelgeving en de bewaartermijnen. Digitalisering van dit archief vindt plaats binnen AFAS.

De Coördinator archief stuurt praktisch en vaktechnisch het archief aan, waaronder vijf archiefmedewerkers.

Wat maakt jouw werkplek uniek?

De functie is uitdagend en veelzijdig omdat je niet enkel voor de Diamant-groep werkt, maar ook voor al haar bedrijfsonderdelen. Bovendien werk je niet alleen vóór maar ook mét de doelgroep. Je kan persoonlijk bijdragen aan de ontwikkeling van deze mensen. Iets wat veel collega’s veel voldoening geeft.

 Wat kun je verder van ons verwachten?

  • Je verdient, afhankelijk van de ervaring die je meeneemt, tussen € 2.581,- en € 3.732,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uren.
  • Ook passen wij het Personeelshandboek van de gemeente Tilburg toe. Met de cao gemeenten bieden wij een prima arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een pensioenvoorziening via het ABP, vergoeding van je woon/werkverkeer op basis van openbaar vervoer en een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05%. Dit IKB is o.a. in te zetten voor het aankopen van extra verlof, deelname aan het fietsenplan, het fiscaliseren van gemaakte reiskosten per auto, vakantietoeslag en/of een eindejaarsuitkering.
  • Er is veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling, werk-privé balans en persoonlijke groei.
  • Er wordt gestart met een tijdelijk dienstverband van een jaar.

Wat vragen wij van jou?

Je bent ondernemend, integer en weet klantgericht en zorgvuldig te handelen. Je beschikt over de noodzakelijke adviesvaardigheden en bent in staat om op uiteenlopende niveaus te communiceren. Het is jou toevertrouwd om op detailniveau jouw uitvoerende collega’s te coachen in de werkuitvoering. Om effectief te acteren in het project digitalisering archief heb je affiniteit met informatiemanagement, ben je bekend met of bereid je te verdiepen in de software. Je behoudt het overzicht en bent initiatiefrijk. Verder heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding en breng je door middel van een SODII-opleiding en gerichte werkervaring voldoende kennis met je mee. Ervaring met Corsa en AFAS is een pré. Tot slot ben je op de hoogte van recente ontwikkelingen en de wettelijke verplichtingen ten aanzien van modern archiefbeheer.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Dennis Simons (Directiesecretaris), via 06 – 28553328. Of neem een kijkje op onze website www.diamant-groep.nl.

Solliciteren?

Wil jij deze kans om onderdeel te zijn van het “mooiste” bedrijf uit de regio, grijpen? Solliciteer dan uiterlijk 11 december 2022. Stuur jouw motivatiebrief en cv naar Stan.Spierings@kikmaat.nl t.a.v. personeelsadviseur Stan Spierings.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep