Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van bedrijfswagen met spatschermen vanwege corona

Coronavirus vraagt om creatieve oplossingen

Veilige werkplekken binnen de Diamant-groep

Het coronavirus raakt ook de Diamant-groep. De drie winkels van La Poubelle sloten voor een aantal weken de deuren, maar zijn nu met enkele beperkingen weer open. In de fietsenstallingen in het Tilburgse centrum is het minder druk. Bij het bedrijfsonderdeel Groen Xtra gaat het werk echter onverminderd door. Nu het lente is, begint het groen te groeien en te bloeien.

Creatieve oplossingen

De Diamant-groep heeft diverse maatregelen getroffen om veilige werkplekken te kunnen garanderen voor haar medewerkers. Bij Groen Xtra worden werktijden en pauzes gespreid, en het aantal medewerkers in de lunchwagen is gelimiteerd. In de bedrijfsauto’s van Groen Xtra zijn plastic schermen geplaatst, zodat maximaal vier medewerkers per auto kunnen worden vervoerd.

Momenteel wordt onderzocht of de bussen voor het personenvervoer kunnen worden voorzien van schermen van plexiglas. Voor de coronacrisis maakten zo’n tachtig medewerkers gebruik van deze regeling, waarmee medewerkers van huis naar het werk en vice versa worden gebracht.

Sociaal isolement

Bij het bedrijfsonderdeel Productie is belijning in de gangen aangebracht, zodat iedereen ‘gedwongen’ wordt om rechts te blijven en afstand te houden. Er wordt bekeken of bij de werkplekken schermen van plexiglas geplaatst kunnen worden, zodat er meer medewerkers op een veilige manier kunnen werken.

Het bedrijfsrestaurant aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is opnieuw ingericht en heeft nu minder zitplekken, waardoor de anderhalve meter afstand kan worden gegarandeerd. Ook zijn extra (lunch)pauzes ingevoerd. Algemeen Directeur Robert Bool: “Dit is slechts een greep uit de getroffen maatregelen. Bij de Diamant-groep werken kwetsbare mensen en op deze wijze hopen we hun veiligheid te waarborgen. Werk is voor onze medewerkers erg belangrijk, onder meer vanwege de structuur en de zinvolle dagbesteding die het hen biedt. Daarnaast gaat het een sociaal isolement tegen.”

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep