Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto medewerker La Poubelle in vrachtwagen

Davy is chauffeur bij La Poubelle: ‘Er is veel meer dan alleen de winkel’

Wie weleens bij kringloopbedrijf La Poubelle is geweest, weet dat je daar de leukste spullen voor een mooi prijsje kan halen. Maar wist je ook al dat er honderden mensen werken voor het bedrijf? Davy is er een van: hij werkt er als chauffeur. “La Poubelle is veel meer dan alleen de winkel.”

En dat zie je in één oogopslag wanneer je de winkelentree voorbijloopt richting het kantoor. Weer daarnaast aan de rechterkant ligt een gigantisch magazijn waar tig mensen sjouwen, selecteren, prijzen en doen wat er nog meer nodig is om La Poubelle tot goed geoliede machine te maken.

Echte Tilburger

Maar, voor het werken, eerst even ontspanning. “Tja, je mag voortaan nergens meer roken, dus als ik binnenkom doe ik eerst een sigaretje. Dan zeg ik effe goedemorgen tegen iedereen”, vertelt Davy. Met een achtergrond als vrachtwagenchauffeur door heel Europa, weet hij als geen ander hoe het is om af en toe even bij te komen. Af en toe dan, want meestal staat Davy in de hoogste versnelling: “Ik werk secuur, maar ook heel snel. Ik ben een echte Tilburger en weet overal hier de weg. Mensen voelen zich nooit onveilig bij mij in de auto, maar ik maak wel graag tempo.”

Inladen

Na zijn peukie en de ochtendgroeten beginnen de eerste taken. In een opslag staan er al allerlei kasten, banken en tv’s klaar om weggebracht te worden. “In het weekend wordt er in principe geen route gereden. Alles wat dus in het weekend verkocht wordt, moet op maandag naar de koper. Ik bepaal mijn route van de dag en dan is het tijd om in te laden.” Op naar de kopers van het spul, en dan begint de echte uitdaging…

Veertien hoog

“Ik moest laatst een dressoirkast wegbrengen naar de Puccini-flat in Noord. Wat denk je: veertien hoog! We kregen ‘m al niet recht in de lift dus ik moest ‘m alle verdiepingen schuin omhoog houden. Niet echt goed voor mijn rug. Komen we daar aan, kast uit de lift. Moesten we meteen de eerste deur op de overloop hebben; we konden dus bijna niet draaien.” Davy en zijn collega besloten de kast een stuk op de balustrade te leggen. “Ik keek naar beneden en de auto’s waren net speelgoedautootjes. Stond ik dan met een kast half over de rand. Toen scheet ik wel bijna in m’n broek, haha!”

Deur eruit

Ook het ophalen van spullen levert opmerkelijke momenten op. “Soms moet je iets ophalen en dan past het niet door de deur. Dan moet de deur eruit. Ik word wel steeds handiger in. Ik werk er hier nu een jaar en je krijgt technieken in dingen. Als we iets van de eerste verdieping moeten halen, zet ik de laadklep omhoog en pak ik dingen aan vanuit het raam. Dan hoef je niet telkens die trappen op en af.”

Gek

Davy weet precies waar-ie mee bezig is, maar zet ‘m niet langer dan een uur binnen op dezelfde plek. “Joh, dan word ik gek. Gelukkig weten ze dat hier ook.” Te beroerd om toch even een rondleiding binnen te geven, is-ie dan weer niet. Met enthousiasme vertelt-ie over onder andere de houtbewerking, de kamer waar klokken gefixt worden, de boekensorteerruimte en de plek waar alle kleding binnenkomt. “Als ik een keer een uur ergens op moet wachten, ga ik ergens helpen. Stilstaan kan ik niet.”

Helpen

Helpen is een sleutelwoord binnen La Poubelle. “Iedereen is collegiaal. Als iemand klaar is met z’n route, geeft-ie een belletje om te vragen of je hulp nodig hebt. Dat heb ik niet vaak hoor, maar dat geeft wel aan hoe fijn de sfeer is. Ook de mensen op het kantoor zijn heel aardig. Maar als je bij de grote baas op kantoor moet komen, dan heb je het waarschijnlijk goed verbraaid, haha.” Wie had ooit gedacht dat er terwijl jij je nieuwe stoel voor een tientje koopt, tal van mensen achter de schermen bezig waren?

bron: www.indebuurt.nl/tilburg

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep