Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Derdejaars stagiair Communicatie, PR & Secretariaat (36 uur per week)

Wie zijn wij?

De Diamant-groep is het leerontwikkelbedrijf in de regio Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Alphen-Chaam. Wij ontwikkelen en begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Onze ambitie en missie is dan ook dat iedereen een kans krijgt om mee te doen in de maatschappij.

Onze organisatie

Circa 2.200 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zetten op dit moment hun talenten al werkend bij één van onze bedrijfsonderdelen of via een detachering bij een regulier bedrijf in. Onze bedrijfsonderdelen zijn: Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, Post & Vervoer, Kringloopbedrijf La Poubelle, Dierenopvangcentrum Tilburg (DOC-T), Fietsenstallingen Tilburg centrum, Kwekerij & Stekbedrijf, Productie en de Begeleidings- en bemiddelingsorganisatie (BBO).

Onderstaand tref je een uitgebreidere beschrijving van de bedrijfsonderdelen.

De opdracht

We zijn op zoek naar een enthousiaste, pro-actieve derdejaars hbo stagiair. De inhoud van de stage is tweeledig:

  1. Meedraaien met alle dagelijkse activiteiten op de afdeling Communicatie/ PR en Secretariaat. Denk hierbij o.a. aan het schrijven en plaatsen van intranetberichten, het doen van bestellingen, het mede-ontwikkelen van het personeelsblad, het ondersteunen van de communicatieadviseurs, websites digitoegankelijk maken, et cetera.
  2. Het opstellen (en uitvoeren) van een social media strategie voor de diverse bedrijfsonderdelen.
    Veel bedrijfsonderdelen hebben een eigen social media kanaal (vaak zelfs meerdere). Per bedrijfsonderdeel is het van belang dat er geïnventariseerd wordt welke doelstellingen er voor welke doelgroepen liggen. Op basis van die inventarisatie dient er per bedrijfsonderdeel een duidelijke social media strategie te worden gemaakt, zodat we weten waarop we moeten focussen om de gewenste doelstellingen te bereiken. Welke kanalen? Welke frequentie? Welke insteek? Et cetera.

Ons aanbod

  • Een diverse en leerzame stage bij een Brabantse organisatie met een grote maatschappelijke ambitie en missie.
  • Als de coronasituatie het toelaat: een werkplek aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg, goed bereikbaar per bus, auto en fiets. Anders werk je vanuit huis.
  • Begeleiding vanuit een klein team van communicatieprofessionals.
  • Een 36-urige werkweek.
  • Een stagevergoeding van € 412,83 bruto per maand.

Meer weten of solliciteren?

Heb je vragen?  Neem dan contact op met Caroline Schenk, hoofd Communicatie en PR van de Diamant-groep via Caroline.Schenk@diamant-groep.nl. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.diamant-groep.nl.

Je sollicitatie kun je sturen aan communicatie@diamant-groep.nl


De bedrijfsonderdelen van Diamant-groep

Groen Xtra

Bij Groen Xtra zijn wij gespecialiseerd in onderhoud, beheer en renovatie van grootschalige projecten in de openbare ruimte, sportparken en bedrijfstuinen. Denk hierbij aan snoeiwerkzaamheden, onkruidbestrijding, verwijderen stormafval, schoffelen van perken. We bestrijden onkruid met een chemievrije aanpak.

De Schoonmaak Coöperatie

De Schoonmaak Coöperatie is een samenwerkingsverband tussen drie SW-bedrijven (Diamant-groep, WSD-groep en WeenerXL).
Deze unieke samenwerking in coöperatievorm is uniek in de branche. De coöperatie biedt werk aan 800 schoonmaakmedewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Post & Vervoer

Vanuit het postonderdeel bezorgen, sorteren en frankeren wij post(stukken) in de regio Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Udenhout en Riel, Gilze en Rijen en Dongen. Bezorgen doen we binnen 24 uur, en aangetekende post leveren wij af bij PostNL. Daar waar nodig verrichtten we tal van mailingwerkzaamheden: printen, adresseren, vouwen, insteken en bundelen.

Vanuit het onderdeel vervoer halen we bij een aantal gemeentelijke instellingen maar ook bedrijven dagelijks post op en verspreiden we deze onder vestigingen of nemen deze in voor verdere verzending. Wij verzorgen koeriersdiensten en  spoedbezorgingen. Verder draagt vervoer de verantwoordelijkheid voor het woon/werkverkeer van daarvoor geïndiceerde medewerkers.

Kringloopbedrijf La Poubelle

La Poubelle is een kringloopbedrijf met een maatschappelijke doelstelling. Onze vakmensen en begeleiders dragen zorg voor een grote groep vrijwilligers en medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast het sorteren en verkoopklaar maken van allerlei goederen, repareren en bekijken wij binnengebrachte fietsen in onze eigen fietsenmakerij, hebben we afdelingen voor de reparatie van klokken en huishoudelijke artikelen en een kleinschalige meubelmakerij. La Poubelle heeft vestigingen in Tilburg, Goirle en Rijen.

DOC-T

Het DOC-T is het opvangcentrum voor zwerfhonden en –katten uit de regio Tilburg. Een klein team van vaste medewerkers geeft samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers uitvoering aan het opvangen van zwerf- en afstandsdieren. Honden en katten krijgen de verzorging en aandacht die ze nodig hebben, totdat een nieuwe eigenaar ze een thuis biedt.

Fietsenstallingen Tilburg

In de gemeente Tilburg bemensen we vijf gratis fietsenstallingen in het centrum van Tilburg: Heuvel, Kattenrug, Concertzaal, Stekelenburgplein en Pieter Vreedeplein.

Kwekerij & Stekbedrijf

Bij trappistenklooster Koningshoeven in Berkel-Enschot kweken wij jaarlijks ruim één miljoen groenblijvende heesters en vaste planten. Daarnaast knippen we stekjes voor opdrachtgevers, collega-kwekers en eigen kwekerij. De stekjes groeien op in ruim 1.400 m² kassen waarin het klimaat volledig kan worden geregeld. We zijn trots op onze milieukeurmerken ‘On the way to planetproof’ en ‘Groenkeur Boomkwekerijproducten’, naast ISO 9001.

Productie

Wij zijn gespecialiseerd in verpakkingsactiviteiten voor zowel de food als non-food industrie. Denk hierbij aan: handverpakken, actieverpakken, krimpen, labelen, afvullen, promotioneel verpakken, samenstellen van pakketten en displays en value added logistics (VAL). Dit doen wij op onze eigen locatie óf binnen uw bedrijf. Ook assembleren en monteren we volgens de kwaliteitseisen van de opdrachtgever, (technische)producten.

BBO: Begeleidings- en bemiddelingsorganisatie

Onze begeleidings- en bemiddelingsorganisatie is gericht op re-integratie van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, detachering en begeleid werken, via re-integratietrajecten (combinaties van werken, begeleiden, coachen en trainen), individuele detachering (tijdelijk of vast contract bij Diamant-groep in verschillende functies en beroepsrichtingen bij een reguliere organisatie, met beperkte coaching), en begeleid werken (veel verschillende functies en beroepsrichtingen, met een dienstverband bij een reguliere organisatie met een uitgebreide begeleiding door jobcoach).

P-detachering en payrolling

Wij hebben een eigen specialistisch uitzendbureau: P-detachering. P-detachering is er voor kandidaten Participatiewet en werkgevers die deze kandidaten werk willen bieden. P-detachering ontzorgt maatschappelijk betrokken werkgevers via detacheringen met aantrekkelijke voorwaarden. Bij ons onderdeel ‘payroll’ nemen wij het gehele dienstverband met de loonbetaling van een werkgever over.

 

Disclaimer - Privacystatement - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2020 Diamant-groep