Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto statushouden stage bij Productie

Diamant-groep helpt statushouders met re-integratie

Diamant-groep gaat in opdracht van gemeente Tilburg statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) helpen om te re-integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. De komende maanden starten in totaal 50 statushouders. Tijdens het traject leren ze de Nederlandse taal, gericht op werk. Ook leren ze meer over de gebruiken en gewoonten op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Arbeidsfit

De eerste 23 statushouders zijn inmiddels gestart met een traject. Per week wordt dit aantal uitgebreid met 10-12 mensen. Ze krijgen de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen en krijgen ondersteuning bij het aanpakken van maatschappelijke knelpunten. Hierdoor worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Daarbij krijgen ze ook taallessen die gericht zijn op alles wat met werken te maken heeft. Zo leren ze hoe je een loonstrook leest, wat de regels en gebruiken zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt en hoe je een sollicitatiebrief in het Nederlands opstelt.

We hopen de statushouders een goede start te geven voor hun volledige integratie in de Nederlandse samenleving en ze samen met de gemeente Tilburg snel aan het werk te helpen.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep