Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van Diana medewerker van Productie

Diana doet productiewerk bij Diamant-groep: ‘Wij zijn de binnenblijvers’

Veel mensen kennen Diamant-groep van de ‘voorkant’. Door heel Tilburg kom je werkers tegen op straat, in bedrijven en soms komen ze zelfs bij je thuis. Maar het bedrijf heeft ook een gigantische productieafdeling aan de Zevenheuvelenweg. Diana Goossens werkt er, maar doet in haar vrije tijd nog véél meer.

Die stroopwafels of chocolaatjes die jij bij de koffie eet, kunnen zomaar eens van de productieafdeling van Diamant-groep komen. Daar werken honderden toppers. “Binnenblijvers”, noemt Diana ze. In tegenstelling tot de werknemers die dus ‘buiten’ werken.

Intern

Voor Diana was het eigenlijk geen keuze. “Ik heb jaren schoonmaak gedaan, maar kon het lichamelijk niet meer aan. Dan gaan ze intern voor je op zoek en toen ben ik hier terechtgekomen. Het is vooral zittend werk: inpakken, sealen en dat soort dingen. Toch is het best gevarieerd, hoor. Doordat je telkens verschillende producten in handen krijgt, moet je ook steeds andere handelingen verrichten. Zo blijft het toch leuk”, vertelt ze.

Feestavonden

Toch heeft Diana ook andere ambities. “Ik zou graag wat administratief werk doen. En dingetjes regelen, snap je?” Op dat gebied heeft ze namelijk al ervaring genoeg. “Ik organiseer al meer dan tien jaar feestavonden voor mensen met een beperking. Eerst in de Zino, maar dat brandde af. Toen zijn we een tijdje naar de Extase geweest en hebben we nog even gekeken bij 013. Dat ging niet door, maar we zijn er nog steeds! Inmiddels zitten we in ’t Plein in Udenhout. Daar hebben we eens in de zoveel tijd een eigen zaaltje.”

Verantwoordelijkheid

“Daar ben ik het aanspreekpunt én doe ik de administratie dus ik durf best wel te zeggen dat het een beetje mijn kindje is. Andere vrijwilligers zeggen weleens dat ik het wat eer los moet laten, maar ik vind dat het mijn verantwoordelijkheid is”, vertelt ze terwijl ze weer in haar productiejas schiet en plaatsneemt op haar stoel. “Moet je nog een chocolaatje? Stroopwafeltje? Pak maar, hoor. Wij kunnen ze niet meer zien”, besluit ze met een knipoog.

Bron: www.indebuurt.nl/Tilburg

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep