Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
foto van een groot aantal nog te planten bomen

Eén boom eruit, één boom erin: plantseizoen is op z’n top

Het is planttijd: vele honderden bomen gaan in Tilburg deze dagen de grond in. Op tientallen plekken zal al gauw nieuw groen te zien zijn.

Hoe schraal-ie nu ook is, de lente is niet tegen te houden. Wie nu niet snel genoeg plant, moet wachten tot oktober. Dat doen Brouwers Groenaannemers en Groen Xtra van de Diamant-groep niet. Ze hebben hun handen vol.

Op tientallen plekken in Tilburg steken ze deze dagen de spa in de grond. Of ze laten de graafmachine een gat happen. Opdat honderden bomen zo snel mogelijk aan het groeien kunnen.

Brouwers doet het in Reeshof, Groen Xtra in andere delen van Tilburg. In opdracht van de gemeente Tilburg. De bomen die nu worden geplant zijn allemaal vervangers van eerder gerooide exemplaren. Omdat die door de droogte van 2019 het loodje legden bijvoorbeeld. Omdat ze elkaar in de weg stonden, zoals gold voor 124 bomen langs de Baroniebaan. Of omdat ze aan het eind van hun leven waren, of hinder gingen opleveren voor kabels en leidingen.

,,Het motto is: voor elke boom die eruit ging, komt er een terug”, zegt de woordvoerder van bomenwethouder Mario Jacobs (GroenLinks). ,,En dan ook nog zoveel mogelijk in dezelfde wijk of hetzelfde stadsdeel.”

West
De plantplekken zijn al eerder gereed gemaakt, nu is het in de handen spugen en poten. Alleen al in West zijn er 65 locaties waar soms één, soms twee, soms kleine plukjes bomen een nieuwe leefplek krijgen.

En ja, het gaat de komende week nog een paar nachten vriezen. Maar daar kan dit plantgoed echt wel tegen.

Bron: Brabants Dagblad

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep