Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van medewerker Pieter-Jan met een Glutton, grote stofzuiger voor zwerfafval

Gemeente Tilburg, BMT en Groen Xtra pakken ergernissen in de binnenstad structureel aan

Afgelopen half jaar zijn de gemeente Tilburg, Binnenstad Management (BMT) Tilburg en Groen Extra een experiment gestart om de grootste ergernissen van bewoners, ondernemers en bezoekers in de openbare ruimte aan te pakken. Vanwege het succes krijgt dit experiment nu een vervolg.

Sinds juni dit jaar is het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de binnenstad veranderd. “Waar we ons voorheen moesten houden aan strakke voorschriften, hebben we de afgelopen maanden meer ruimte gekregen om samen met BMT, binnen hetzelfde budget, een schonere binnenstad te krijgen”, aldus Bas van de Kamp van Groen Xtra. Hierbij lag het accent op de hoofdroutes, zoals bijvoorbeeld de Heuvel en de Willem II-straat. De, volgens de bewoners, ondernemers en bezoekers, grootste ‘stoorzenders’ zijn aangepakt. Dan hebben we het onder andere over zwerfvuil, peuken, kauwgom, stickers en graffiti.

Schouwronde

Precies weten wat er in de openbare ruimte gebeurt, maar ook wat de mensen in de stad daarvan vinden, bleek daarbij cruciaal. Daarom hebben de betrokken partijen maandelijks een schouwronde uitgevoerd in de binnenstad. Belangstellenden zoals bewoners, winkeliers en verantwoordelijk wethouder Mario Jacobs zijn hierbij aangehaakt. Tijdens de schouwrondes werd via een speciaal ontwikkelde schouw-app alles vastgelegd en werden acties uitgezet. Alles met als doel om het beheer van de openbare ruimte steeds beter af te stemmen op de wensen van de mensen in de stad. Jannet Wouters, BMT: ‘’Het schoonhouden van de binnenstad is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij motiveren en spreken ondernemers en pandeigenaren aan om ook actief deel te nemen en kritisch te kijken naar het schoon, heel en aantrekkelijk houden van hun pand, directe omgeving of terras.’’

 

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep