Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto wijkreiniger Guus werkzaam bij Groen Xtra

Guus is wijkreiniger in West: ‘Redbull, ballonnen en wietzakjes zijn populair’

Woon jij in Tilburg West? Dan is de kans zéér groot dat je Guus Melis (53) van Diamant-groep regelmatig tegenkomt. Hij is wijkreiniger en daarmee verantwoordelijk voor het schoonhouden van een groot deel van the west side. “Ik heb de verantwoordelijkheid voor deze buurt en die neem ik ook.”

Guus werkt inmiddels al zo’n vijftien jaar voor Diamant-groep, en dat bevalt ‘m prima. Zijn werkgever zag al snel wat ze aan hem hadden, en lieten hem het traject tot voorwerker van de groenploeg volgen. “Dat heb ik zeven jaar gedaan. We deden particuliere tuinen, instellingen en scholen: best gevarieerd dus. Maar toch was de uitdaging er op een gegeven moment wel van af.”

Wijkreiniger

“Toen wilde ik eigenlijk machinist worden bij de groenploeg. Knippen, klepelen, blazen: dat leek me wel top. Daar was op dat moment even geen plek, en toen viel ik een keer in voor een wijkreiniger en dat beviel me meteen. Je hebt je eigen verantwoordelijkheid. Je krijgt letterlijk een wijk toegewezen en moet ervoor zorgen dat die volgens de normen van de gemeente schoonhoudt. Zo ben ik erin gerold en inmiddels doe ik het al zo’n 2,5 jaar”, zegt Guus.

Redbull, ballonnen en wietzakjes

Wat komt Guus nou zoal tegen? “Neem maar van me aan: van alles. Blikjes Redbull, lachgasballonnen en wietzakjes zijn populair om het zo maar te zeggen. Maar ook bankstellen, eethoeken en dat soort zaken kom ik vaak tegen. s’ Ochtends maak ik m’n eerste rondje, pak je de grote dingen mee en als je alles gehad hebt draai je de film terug. Dan pak je de hotspots aan op systematische wijze.”

Sociaal

Naast zijn werk, vindt Guus het sociale deel ook belangrijk. “Ik kom hier natuurlijk veel dezelfde mensen tegen. Ik train zelf honden, dus mensen met honden spreek ik vaak even aan. Gewoon een praatje maken, misschien wat advies geven over die beestjes. Dan heb je altijd zo aanspraak, dat is leuk. Ik probeer de buurtbewoners ook een beetje te motiveren zelf op het afval te letten. Negatieve ervaringen heb ik eigenlijk nooit”, besluit Guus.

Bron: www.indebuurt.nl/tilburg

 

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep