Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto Verhip bij La Poubelle

Intensieve samenwerking GGz Breburg en La Poubelle

GGz Breburg en La Poubelle gaan de samenwerking intensiveren. Vanaf 1 juli zijn de activiteiten rondom arbeidsmatige dagbesteding Textiel gestopt bij GGz Breburg en gaan de 16 deelnemers aan de slag bij het Atelier van La Poubelle om mooie dingen te maken voor ‘Verhip!’.

Mooie werkplekken

Betty Verhagen (teamleider Werken & Leren GGz Breburg): “Zinvolle arbeidsmatige dagbesteding is van groot belang voor mensen met langdurende psychiatrische aandoeningen. Daarom heeft GGz Breburg eigen werkprojecten hiervoor. Maar veel liever zien we onze mensen aan de slag ‘midden in de maatschappij’. Ik ben daarom blij met de samenwerking met La Poubelle / Diamant-groep en met deze mooie werkplekken. Door deze samenwerking kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars expertise, instrumenten en ervaring.“

Atelier Verhip!

Theo van der Bruggen (manager La Poubelle): “In onze kringloopwinkel hebben we een speciale shop-in-the-shop Verhip! Hier worden de spullen verkocht die in ons Atelier Verhip! worden gemaakt. Afgedankte spullen, die anders zouden worden weggegooid, worden waar mogelijk ‘gered’. Uit bijvoorbeeld de restanten van de oude bekleding ontstaan dan weer hippe tassen, keukenschorten en veel meer. Wij zijn erg blij met de komst van de 16 medewerkers vanuit GGz Breburg in ons Atelier. Want dat is de kern waar het bij La Poubelle om draait: veilige en goede werkplekken voor mensen die dat nodig hebben in combinatie met hart voor het milieu!”

Nabije toekomst

De samenwerking tussen GGz Breburg en La Poubelle/Diamant-groep blijft niet beperkt tot de overgang van deze medewerkers naar het atelier. Ook voor de afdeling Houtbewerking zijn er plannen. En de trajectbegeleiders van GGz Breburg kunnen ook andere werkplekken van La Poubelle (b.v. fietsenwerkplaats) en de Diamant-groep (b.v. kwekerij) voor ‘hun’ mensen inzetten. Een win/win-situatie.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep