Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
foto van Medewerker AFAC die fietsen aan het ruimen is

Judith werk bij AFAC en zit heerlijk op haar plek

“We documenteren, labelen en houden alles goed bij. Daarom is de eerste reactie van de ophaler vaak: ‘Oh ja, oké!’” Judith werkt pas sinds januari voor de Algemene Fiets Afhandel Centrale (kortweg AFAC), en hoewel je het misschien zou verwachten, heeft ze nog geen ‘gezeik’ meegemaakt. “Of ja, een zwerver deed een keer moeilijk, maar dat was het wel.”

Labelen

Voordat ze bij AFAC terechtkwam, was ze actief bij Sort BV, ook een partner van Diamant-groep. Daar werd al het in de regio ingezamelde textiel gesorteerd. Judith was er een nuttige kracht en graag geziene medewerkster. Ze reed er op de heftruck, was bezig met in en uitboeken; heel wat anders dan wat ze nu doet dus. Al zijn er ook vergelijkbare dingen, zoals orde scheppen in de chaos. “Bij AFAC labelen we. Krijg je een geel label aan je fiets, heb je 28 dagen om ‘m zelf weg te halen. Met een oranje label heb je een uurtje, en als-ie rood is, laaien we ‘m meteen op. Het label laten we er wel aan zitten, zodat de eigenaar van de fiets duidelijk kan zien dat wij in ons recht stonden.”

Swapfiets

Drukste plekken? “Het station en Piusplein.” Drukste dag? “Zaterdag is altijd wel de drukste dag, in verband met mensen die op stap gaan op vrijdag natuurlijk. Je wilt niet weten hoe mensen met hun fietsen omgaan. Alleen hier binnen staan al tig fietsen die nooit opgehaald worden.” En dan is er sinds een aantal jaar nog het fenomeen Swapfiets. “Haha, ja. Dat is ook wel een dingetje. Ik heb er deze week nog 23 teruggebracht naar Swapfiets , en dat is al de tweede keer dit kalenderjaar. Ach, die blijven hier in ieder geval niet staan.”

Efficiënt

Naast dezelfde rondjes door de binnenstad, worden er ook fietsen op aanvraag opgehaald. Fietsen die ergens in Tilburg-Noord tegen een boom staan, of een onbekende en ongewilde fiets in Udenhout of Berkel-Enschot. “Dan rijden naar de verste, en gaan we binnendoor terug naar de stad. We proberen altijd zo efficiënt mogelijk te werken, maar ik moet wel zeggen dat ik het hier heel relaxed vind werken. Er is niet zoveel druk, er is nooit echt haast. ’s Ochtends doen we lekker een bakkie, dan gaan we eens rijden. ’s Middags lekker lunchen. Soms doen we ook boodschappen voor de mensen bij de fietsenstallingen, omdat wij toch minder aan een plek gebonden zijn. Ik zit hier heerlijk op mijn plek.”

Bron: www.indebuurt.nl

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep