Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van postmedewerker

Kees is al sinds 1991 postbezorger: ‘Heel wat wijken in Tilburg gehad’

Dikke kans dat je Kees Molenschot ooit op z’n fietsie door Tilburg hebt zien rijden. De Tilburger brengt al meer dan twintig jaar post rond in onze stad en is toch wel een uniek geval: sinds 1991 werkt Kees, met zijn 61 inmiddels de oudste van de afdeling Post & Vervoer, als postbezorger bij de Diamant-groep. “Ik hoop dat het droog blijft vandaag.”

Kees zegt het met een big smile. We treffen de Tilburger op een niet al te beste dag: het miezert en de kou is voelbaar. Tóch stapt hij ‘gewoon’ op z’n fietsie, weer of geen weer. “Vanaf 1991 ben ik postbezorger. Toen ik hier begon heette het overigens nog DSW. Maar na de grote reorganisatie is het Diamant-groep geworden. Daarna is het allemaal wat professioneler geworden.”

Belangrijke post
Kees stapt al dik twintig jaar 36 uur in de week de fiets op om post rond te brengen. Wat hij zoal door de brievenbus stopt? “Vooral veel gemeentepost. Bewonersbrieven bijvoorbeeld. En post van UWV, de Tilburgse ziekenhuizen, verschillende garages hier op industrieterrein Kraaiven, flyers van makelaars, brieven van alle ROC’s en natuurlijk de eigen post van Diamant.” Kees heeft dus een behoorlijke verantwoordelijkheid. “Ja, ze moeten me wel kunnen vertrouwen. Vooral de post van de ziekenhuizen is erg belangrijk. Maar met dat vertrouwen zit het wel goed, hoor.”

Eerst sorteren, dan de hort op
Elke ochtend stapt Kees tussen half acht en acht uur binnen bij de afdeling Post & Vervoer. Of hij dan al meteen z’n fiets opstapt? Neen. Zoals elke postbode mag ook Kees z’n eigen post sorteren. “Een van de leidinggevende checkt welke postcode(s) ik moet doen. Vervolgens zoek ik in de juiste bakken in het magazijn naar de brieven die bestemd zijn voor mijn gebied. Daarna stap ik de fiets op om te bezorgen.”

Heel wat wijken gehad
Vandaag stapt Kees op z’n fiets naar postcode 5037 om flyers van een makelaar weg te brengen. Of hij altijd met een volle tas de hort op gaat? “Valt mee. Zo’n bundeltje wordt het vandaag.” Kees beeldt ‘het bundeltje’ flyers uit met z’n vingers. “Elke dag heb ik andere post, dus de hoeveelheid verschilt.” Tegenwoordig zien we Kees veel in de Reit. Voorheen bezorgde hij jarenlang post in de binnenstad, in de Reeshof en zelfs Goirle. “Ja, ik heb heel wat wijken in Tilburg gehad. Of ik het centrum de leukste wijk vind? Poeh, dat weet ik eigenlijk niet.”

It’s mine!
Kees is inmiddels een zéér ervaren postbezorger. Of hij ooit weleens post in de verkeerde straat heeft bezorgd? “We krijgen een plattegrond mee en kleuren de straten in die we hebben gedaan zodat mijn collega’s weten wat er nog gedaan moet worden. Daarmee voorkomen we dat we dubbele huizen ‘doen’. We zijn met zestig bezorgers in totaal, dus het is toch wel handig om te weten welke straten van jou zijn.”

‘Bij Lunchroom de Carrousel zitten!’
Nog heel even en dan mag Kees de fiets elke zaterdag binnen laten. “Ik ben nu 61, op 11 mei word ik 62 en dan mag ik een dag minder werken. Als het goed is mag ik elke zaterdag thuisblijven. Nu werk ik om de veertien dagen op zaterdag.” Dat verandert straks dus. Wat Kees op z’n vrije zaterdagmiddagen gaat doen? Lachend: “Bij Lunchroom de Carrousel zitten!”

Bron: Indebuurt.nl/tilburg

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep