Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
foto van dozen kerstpakketten

Op een goede dag gaan er 1800 kerstpakketten door onze handen

“Onze afdeling is ambitieus. We werken graag en we werken hard”, vertelt afdelingsleider Aimée Bergmans. Op haar afdeling werken zo’n 60 mensen aan het inpakken van kerstpakketten. Zij mag er voor zorgen dat er efficiënt wordt gewerkt en dat iedereen elke dag weer met goede moed aan het werk gaat. “Dat is soms een uitdaging maar meestal loopt het als een trein”.

Wij werken het grootste gedeelte van het jaar voor Sligro. In het voorjaar worden we bij hen uitgenodigd voor een voorlichting over de verschillende pakketten. Wij bekijken dan ter plaatse welke pakketten voor ons geschikt zijn om mee te werken. Daarbij houden we onder andere rekening met hoe zwaar het pakket is en hoe hoog de de doos is. Aan het eind van het bezoek schrijven we in op een aantal pakketten en vervolgens laat Sligro ons weten welke pakketten we mogen gaan maken. Dat is altijd een leuk proces.

Puzzelen

Als alle spullen hier geleverd worden krijgen we in sommige gevallen een fotovoorbeeld bijgevoegd van Sligro waarop staat hoe de pakketten moeten worden ingepakt”, zegt Aimée. “Nog leuker is het als ik zelf mag gaan puzzelen om de pakketten zo efficiënt mogelijk in te delen. Ik maak daar dan foto’s van zodat onze medewerkers elk pakket op dezelfde manier kunnen inpakken”.

Competitie

En dan wordt alles in gereedheid gebracht om de pakketten in te pakken. En dat gaat door tot kort voor Kerst. Het is intensief werk maar iedereen zet zijn schouders eronder zodat alle pakketten met Kerst onder de juiste kerstboom liggen. “Onze mensen zijn daarbij niet vies van een beetje competitie”, lacht Aimée. “Elke dag streven ze ernaar om meer pakketten te verwerken dan de dag ervoor”.

Wisseling

Dat lukt niet altijd maar dat zegt niks over de inzet van de mensen. Het is vooral afhankelijk van het soort order. “Soms zijn het kleine orders van 1000 tot 2500 stuks. Na 1 of 1,5 dag zijn we daarmee klaar en dan moet de productielijn anders worden ingericht om aan de volgende order te kunnen beginnen”, legt Aimée uit. “Die wisseling neemt ook weer wat tijd in beslag waardoor we het aantal van de dag ervoor niet kunnen overtreffen. Maar als we aan grote orders van 10.000 stuks of meer werken komen we lekker in de flow en lukt dat vaak wèl”.

Eye opener

“Ik leer nog elke dag. Ook als het gaat om het inrichten van de processen. Ik weet inmiddels dat het altijd beter kan”. Dat werd haar een aantal jaren geleden wel duidelijk toen een groep studenten van Avans een proces mocht komen ontleden op haar afdeling. “Ik dacht: kom maar op, mijn proces zit zó efficiënt in elkaar daar kun je weinig aan verbeteren. Maar tot mijn verbazing wisten de studenten nog veel verspillingen bloot te leggen. Het ging veelal om simpele dingen waar ik nooit eerder bij stilgestaan had. Dat was zo’n eye opener. Wat ik toen heb geleerd pas ik nu nog steeds toe. Dat vind ik interessant”.

 Kerstpakkettenmoe

Dat Aimée het naar haar zin heeft op haar werk is niet zo gek. “Ik vind mensen erg interessant en processen boeien me enorm. En dat zijn juist de dingen waar het in mijn werk om draait”, legt ze uit. Ze werkt er elke dag aan om er voor te zorgen dat mensen plezier in hun werk blijven houden. Als iemand al lang hetzelfde werk doet of als iemand moe is, is dat wel eens moeilijk. Zeker als, tegen Kerst, het eind van het kerstpakkettenproces in zicht komt is het soms lastig om de motivatie vast te houden. Maar na een tijdje begint het dan toch weer te kriebelen en als de eerste kerstpakketten zich weer aandienen staat iedereen vol enthousiasme klaar. Mooi, toch?”

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep