Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto medewerker La Poubelle

Kevin voelt zich helemaal thuis bij kringloopwinkel La Poubelle

Hij was naar eigen zeggen ‘eerst zo stil als wat’, maar praat nu met Jan en alleman. Kevin van de Sanden (20) werkt in de winkel van kringloopwinkel La Poubelle en voelt zich daar helemaal thuis. “Het contact met de mensen, de verkoopgesprekken met klanten dus, vind ik het allerleukst.”

Kevin staat nu zo’n drie jaar op de winkelvloer van La Poubelle. Hij liep daarvoor anderhalf jaar stage bij het kringloopbedrijf in de Piushaven, zowel in de winkel als in het sorteercentrum. “Beide afdelingen zijn erg afwisselend. Maar de winkel vind ik toch het allerleukst”, zegt Kevin, die inmiddels een vast contract heeft.

In- en uitladen

Hij is 32 uur in de week te vinden bij La Poubelle: alleen op woensdag en in het weekend niet, de overige dagen begint hij stipt om halfnegen met de winkel vegen. “Daarna haal ik alle verkochte spullen uit de winkel naar het magazijn. Die worden daar verwerkt. Ook zet ik weer nieuwe dingen in de winkel. Wat bij de inname binnenkomt gaat naar de winkel en is altijd gecheckt of het in goede staat is. Maar soms zie ik in de winkel dat iets is afgebroken. Dan haal ik het meubel er toch weer uit.”

Kevin van de Sanden

Kevin heeft zich in korte tijd opgeworpen tot echte meubelverkoper en helpt de klanten uitstekend. Bijvoorbeeld wanneer ze geen idee hebben hoe de verkoop werkt. “Ik leg ze dan uit hoe het werkt: ze hebben de keuze óf ophalen óf laten bezorgen door ons. Er hangen altijd twee kaartjes aan één product, sommige klanten hebben dan het idee dat je twee keer betaalt. Maar dat is niet het geval; er hangen twee prijsjes aan omdat we grote meubels niet via de kassa naar buiten laten gaan.”

Het is ‘m!

Kevin vervolgt: “Een kaartje krijgt de klant mee en de ander blijft aan het meubelstuk hangen voor bij het ophalen. Bij het ophalen heeft de klant dus het kaartje en aan het meubelstuk in het magazijn hangt een kaartje. Komen ze overeen? Dan weten we dat we de goede hebben.”

Naast alle nieuwe klanten, ontmoet Kevin ook veel vaste klanten. Die weten dat de Tilburger inmiddels een ervaren winkelmedewerker is. En ook zeker iemand die een gesprek niet uit de weg gaat. “Toen ik hier net stage liep was ik zo stil als wat. Met de leiding en collega’s had ik wel contact, maar contact met klanten had ik liever niet. En nu wel! Ik ben flink gegroeid en durf nu te praten. Het maakt niet uit waar: of het bij La Poubelle of bij voetbal is, ik doe het gewoon!”

 

Bron: www.indebuurt.nl/tilburg

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep