Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Koninklijk bezoek

Woensdag 2 september 2020 bracht Stientje van Veldhoven (staatssecretaris van infrastructuur en waterstaat) een bezoek aan La Poubelle. En als grote verrassing kwam koning Willem Alexander ook mee. Wij wisten al wel dat hij kwam, maar hebben dat in een heel kleine kring vooraf bekend gemaakt, om onrustige nachten bij medewerkers te voorkomen. Ze kwamen kennis te maken met La Poubelle als één van de pioniers van het circulair ambachtscentrum.

De staatssecretaris en de koning kregen een rondleiding door het bedrijf. Ze zijn gestart bij de fietsenwerkplaats, waar jaarlijks ruim 2000 fietsen gereed gemaakt worden voor de verkoop in de winkel en aan bijvoorbeeld Stichting Leergeld.

Daarna hebben ze het innameproces doorgelopen met de bijbehorende registratie om onze resultaten op het gebied van vermindering van de CO2 uitstoot te laten zien. Daarbij is ook ruim de tijd genomen om ons lidmaatschap van de BKN en het keurmerk 100% Kringloop! toe te lichten.

De houtwerkplaats was als laatste aan de beurt, de werkleider heeft uitgelegd wat ze daar doen en hoe ze bijvoorbeeld van oude tafels nieuwe producten maken. Een van onze afnemers, Marc van de Hulsbeek van Mettre à Table, heeft daarbij toegelicht waarom hij juist voor La Poubelle heeft gekozen als producent van houtproducten voor de horeca. Een goed verhaal waar we allebei al jarenlang de vruchten van plukken.

Al met al een spannende maar vooral leuke dag, die bij veel van onze medewerkers een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Net als onze eigen, vers gemaakte appeltaart bij de koning!

Meer informatie? Klik op onderstaande link.

Artikel Brabants Dagblad: Koning is niet te koop

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep