Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van pop bij La Poubelle

La Poubelle opent kringloopwinkel in Rijen

La Poubelle opent in Rijen haar derde kringloopwinkel. Deze is gevestigd aan Haansbergseweg 22a. Op 1 juli wordt de winkel om 9.30 uur officieel geopend door wethouder Rolph Dols van Sociale Zaken en Re-integratie van de gemeente Gilze en Rijen.

Nieuwe winkel in Rijen

In Tilburg is La Poubelle al tientallen jaren een begrip en zo ongeveer een synoniem voor kringloop. Nadat twee jaar geleden het werkterrein uitgebreid is naar Goirle, zet La Poubelle nu haar eerste stappen in Rijen. Een maand lang hebben medewerkers van La Poubelle alles op alles gezet om het pand te voorzien van een nieuw, modern interieur. Deze winkel telt ruim 700 m² vloeroppervlak, overzichtelijk ingedeeld in afdelingen zoals textiel, meubilair, speelgoed en huishoudelijke apparatuur.  Alle spullen die terecht komen in de winkel worden vooraf gecontroleerd, schoongemaakt en indien nodig gerepareerd, dit gebeurt op de locatie in Tilburg en in Rijen zelf. La Poubelle gaat net als in Tilburg en Goirle een breed assortiment aanbieden dat regelmatig wisselt. Elke dag zijn er nieuwe items in de winkel te vinden. De winkel is maandag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur geopend en de andere dagen van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Werkgelegenheid

Net als in Tilburg en Goirle biedt La Poubelle Rijen werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het kader van de Participatiewet biedt La Poubelle werkzoekenden uit de gemeente Gilze en Rijen en omstreken diverse trajecten aan. Maar ook vrijwilligers zijn van harte welkom. Daarnaast gaan er mensen via de Sociale Werkvoorziening aan de slag. Inmiddels zijn de eerste werkzoekenden uit Gilze en Rijen al aangenomen. Walther, een van de kandidaten, heeft al kennisgemaakt met de bestaande winkel van La Poubelle in Goirle en de nieuwe in Rijen. “Ik kijk er naar uit om bij La Poubelle Rijen te starten. Het lijkt me leuk om zoveel mogelijk mensen te helpen en te adviseren, zodat ze met een welkom gevoel weer gaan en zeker nog een keer terug komen.” Walther wordt een van de ruim 450  medewerkers die jaarlijks bij Kringloopbedrijf La Poubelle werken en zo hun kansen op een reguliere baan vergroten.

Ophalen goederen

Nu wordt wekelijks een route gereden om herbruikbare goederen op te halen in Rijen. Dat zal na de zomer uitgebreid worden naar meerdere keren per week. In verband met de vakantieperiode is dat nu nog niet te realiseren. Goederen kunnen al wel afgegeven worden aan de achterzijde van de winkel aan de Haansbergseweg. “En super dat we zo dicht bij de milieustraat zitten”, aldus manager Theo van der Bruggen. “Onze brengers hoeven geen kilometers meer te rijden mochten goederen onverhoopt toch niet voldoen aan onze inname-eisen”.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep