Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van overhandiging bootje aan Max

Max ontvangt zwerfvuilbootje van Diamant-groep

De 11-jarige Max van Zon uit Tilburg heeft één missie: de Tilburgse Piushaven de schoonste haven van Nederland maken! Daarvoor ging hij al elke vrijdagmiddag, samen met vriend Ton, het water op om het vuil uit de Tilburgse stadshaven te verwijderen. Er was echter één probleem, hij had geen vaste ‘eigen’ boot. Maar daar is vrijdagmiddag 15 maart verandering in gekomen! Ontwikkel- en werkbedrijf de Diamant-groep overhandigde hem een eigen bootje. Met deze boot kan Max aan de slag met zijn mooie missie!

Wat vooraf ging

Het natuurprogramma Vroege Vogels zond op vrijdag 7 december 2018 een uitgebreide reportage uit over de natuur in de stad Tilburg; een uitzending waarin veel Tilburgers hun passie lieten zien voor de natuur in hun omgeving. Zo ook Max van Zon. Met een bootje dat hij ter beschikking had voor een paar maanden ging hij erop uit om het afval uit het water te vissen en op te ruimen. Het bootje wat hij leende, was helaas niet altijd voor handen.

De oplossing kwam snel!

In december kwam het op de agenda van de lokale politiek. De gemeenteraad vond dat de leerling van basisschool de Zonnesteen geholpen moest worden met zijn droom en inzet. Dit voorstel kreeg steun vanuit alle partijen.

Groen Xtra is onderdeel van de Diamant-groep en voert het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in een groot deel van Tilburg uit. Burgerinitiatieven gericht op het schoner maken van de stad worden toegejuicht en zoveel mogelijk gesteund. Dus toen Robert Bool, directeur van de Diamant-groep hoorde over Max en zijn wens, wist hij de oplossing. Er stond namelijk een bootje in de opslag bij de Diamant-groep. Hij bood eind vorig jaar dit bootje aan aan Max.

Robert Bool: “Als Diamant-groep omarmen wij dit verzoek van Max. Het is geweldig dat iemand op zo’n leeftijd het initiatief toont om de zwerfvuilproblematiek in de haven aan te pakken. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen en onze medewerking aan verlenen. Ik hoop dat het Max en ons lukt om meer jongeren enthousiast te krijgen.”

Inmiddels heeft de havenmeester van de Piushaven een aanlegplaats voor het bootje gevonden en heeft de Diamant-groep de boot een grote onderhoudsbeurt gegeven en zwemvesten geregeld. Uiteraard gaat de Diamant-groep Max ook helpen met het schoonmaken van de Piushaven.

We wensen Max heel veel succes met zijn missie!

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep