Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto pand La Poubelle

Nationale Kringloopdag zaterdag 5 oktober bij La Poubelle

Bij meer dan honderdzestig 100%kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is het feest op zaterdag 5 oktober. Iedereen is van harte welkom om ook op deze dag een kijkje te komen nemen. Kringloopbedrijf La Poubelle zet vanaf 10.00 uur haar deuren open.

Programma bij La Poubelle

Tijdens deze dag kun je een kijkje achter de schermen nemen in de winkels in Tilburg, Goirle en Rijen.

In Tilburg is er een modeshow en entertainment. Op alle locaties krijg je 20% korting, zijn er leuke (win) acties en natuurlijk is er gratis koffie, thee en ranja met iets lekkers. Genoeg redenen om een bezoekje te brengen.

100% Mileu
100% Kringloopwinkels werken zonder winstoogmerk aan maatschappelijke doelstellingen.

Iedereen die spullen inlevert of koopt bij een kringloopwinkel levert een bijdrage aan het milieu. Door spullen nog een tweede (of derde of vierde…) leven te bieden wordt er minder afval geproduceerd én hoeft er niets nieuws geproduceerd te worden. Van de bijna 140 miljoen kilo aan goederen die per jaar worden opgehaald door de 100%kringloopwinkels, wordt 83% opnieuw verkocht of hergebruikt. Dit scheelt 123.000 ton CO2 uitstoot, waarmee de 100%kringloopwinkels dus een grote positieve bijdrage leveren aan een beter milieu.

100% Mens
De opbrengst van de verkochte spullen wordt grotendeels geïnvesteerd in mensen. Van de bijna 13.000 mensen die werkzaam zijn in de kringloopbranche heeft een groot deel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. In de kringloopbranche werken bijvoorbeeld mensen die moeten re-integreren, nadat ze langdurig werkloos of ziek zijn (geweest) of mensen met een sociale, fysieke of geestelijke beperking. Bij elkaar gaat het om duizenden mensen. Zij kunnen bij de kringloop aan de slag, krijgen een opleiding en begeleiding, en vinden zo vaak makkelijker een reguliere baan.

Tot slot

La Poubelle brengt alles bij elkaar: duurzame afvalverwerking, armoedebestrijding, werkverschaffing voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hippe recycling. En dat willen we je graag laten zien. Daarom heten we je van harte welkom op de Nationale Kringloopdag op 5 oktober 2019.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep