Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van statushouder aan het werk bij Broers Interieurmakers

Nieuwe start

Kamal Kousah (34) werkt nu vijf maanden bij Broers Interieurmakers BV.

“Ik kom uit Syrië. Vanwege de oorlog vluchtte ik 4,5 jaar geleden samen met mijn broer en twee zwagers met de boot naar Turkije. Met een auto zijn we van daaruit naar Nederland vertrokken. In totaal waren we 15 dagen onderweg. Na bijna één jaar – in het asielzoekerscentrum in Venlo – ben ik herenigd met mijn vrouw en twee zonen en kregen we een woning in Tilburg toegewezen.”

“In 2018 startte ik bij de Diamant-groep in een traject naar werk. In eerste instantie liep ik stage bij Diamant-groep Productie en volgde ik workshops. Ook heb ik vrijwilligerswerk gedaan tijdens de Tilburg Ten Miles. Daarna liep ik drie maanden stage bij vloerenbedrijf Wood!, zodat ik de vaktaal in de praktijk kon leren.

In Syrië had ik een eigen bedrijf als interieurbouwer en ik wilde graag in deze branche weer aan de slag. Dat is gelukt, inmiddels ben ik via de Diamant-groep vijf maanden als interieurbouwer aan het werk bij Broers Interieurmakers. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. De eigenaar, Bas Broers, heeft mij deze kans gegeven en mijn collega’s helpen mij. Binnenkort krijg ik mijn contract voor onbepaalde tijd en daar ben ik heel erg blij mee!”

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep