Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Ontwikkelcoach

KikMaat is onderdeel van de Diamant-groep. De Diamant-groep gelooft dat iedereen ertoe doet en we willen dat iedereen meedoet. Werk en ontwikkeling zijn hiervoor belangrijke voorwaarden, maar lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor hen zijn wij er. We laten hen groeien naar en ontwikkelen in werk. Dat begint bij KikMaat.

Bij KikMaat begeleiden we mensen – onze doelgroepmedewerkers en kandidaten – naar een passende werk- of ontwikkelplek. Dat doen we samen met de andere bedrijfsonderdelen van de Diamant-groep of bij een reguliere, externe werkgever. Dat is ons primaire doel. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en professionalisering van álle begeleiders (de professionals die doelgroepmedewerkers en kandidaten begeleiden en ontwikkelen) binnen de Diamant-groep en haar bedrijfsonderdelen. Het doel is om te komen tot een uniforme, organisatie-brede aanpak als het gaat om groei, ontwikkeling en doorstroming voor alle medewerkers en voor alle bedrijfsonderdelen. En voor deze uitdagende klus zijn wij op zoek naar een:

Ontwikkelcoach

(Onderwijskundige/Opleidingskundige)

(fulltime, 36 uur/week)

 Wat ga je doen?

Kortgezegd: leer- en ontwikkelmethodieken (door)ontwikkelen. Je gaat aan de slag met de methodieken die onze begeleiders nu al inzetten richting alle doelgroepen van de Diamant-groep. Deze scherp je aan en ontwikkel je door waar nodig. Je springt ook in de gaten die er nog zijn en ontwikkelt nieuwe methodieken. Verbeteren en innoveren dus.

Daar hoort – vanzelfsprekend – ook de implementatie bij. Dat betekent dat je onze begeleiders, die met de methodieken werken, gaat opleiden. Daarvoor organiseer je opleidingsmogelijkheden en programma’s. Dat kan online (digitale leeromgeving, e-learningsmodules, video’s, animaties, games enzovoort) en offline (trainingen, intervisie, kennissessies en workshops).

Bij KikMaat staan we met onze voeten in de klei. Dus wat je bedenkt, voer je ook zelf uit. Dat is – vinden wij – de beste manier om te ervaren of iets werkt of aangescherpt moet worden.

Je werkt samen met Universiteiten, Hogescholen en specialistische onderwijsinstituten. De inzichten, innovaties en ontwikkelingen die je daar ophaalt, vertaal je naar onze organisatie. Dit doe je door met concrete adviezen een doorvertaling te maken naar wat dit voor onze organisatie en medewerkers zou kunnen – en soms ook moeten – betekenen. En huur je externe partijen in, dan pak je de rol van programmamanager.

Kortom: een veelzijdige en complexe rol waarin je echt bijdraagt aan groei en ontwikkeling van een uiteenlopende groep mensen.

In welk team kom je terecht?

Onze naam KikMaat vertelt wie we zijn. En hoe we met elkaar omgaan.

Kik: de ‘kick’ die we mensen bezorgen. Van ontwikkeling, de stap naar voren, gericht op de toekomst. Zo gaan we ook intern met elkaar om. Daarom schromen we niet om elkaar open en respectvol feedback te geven, denken we graag buiten de gebaande paden en inspireren elkaar continu om als individu en team verder te groeien.

Maat: is de ander die je steeds nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en vooruit te gaan. Binnen ons team staat collegialiteit en plezier in het werk daarom voorop.

Wat vragen wij van jou?

Om te beginnen, dat je jezelf herkent in het bovenstaande. Je bent dol op resultaat, komt met creatieve vondsten en zoekt graag anderen op om geïnspireerd te raken. De ander gaat niet makkelijk met je aan de haal. Je staat stevig in je schoenen en bent misschien zelfs een tikkeltje eigenwijs. Je bijt je ergens in vast maar weet ook wanneer je los moeten laten. En de ruimte moet geven aan anderen.

Natuurlijk kan je structuur aanbrengen en projecten leiden. Maar vraagt de situatie erom, dan ben je flexibel en kun je improviseren en ad hoc handelen. Je ziet de mogelijkheden en handelt daarnaar. Je notities en voorstellen zijn begrijpelijk geschreven. En voor een groep kan je een helder verhaal vertellen.

We zoeken iemand met academisch werk- en denkniveau. Een afgeronde opleiding op het gebied van Opleidingskunde/Onderwijskunde/Ontwikkelkunde is een pre. We kunnen ons ook voorstellen dat coaches, trainers, begeleiders en organisatieadviseurs met een bewezen interesse en ervaring in ontwikkeling van mensen zich herkennen. Je hebt ervaring met het bouwen van ontwikkeltrajecten en het samenstellen van ontwikkelprogramma’s. Bij voorkeur opgedaan binnen het Sociaal Domein, specifiek op het gebied van participatie en re-integratie naar (een vorm van) werk. Tot slot breng je de nodige ervaring mee op het gebied van productontwikkeling en productonderhoud.

Wat kun je verder van ons verwachten?

  • De functie is voor 36 uur per week.
  • Je verdient, afhankelijk van de ervaring die je meeneemt, tussen de € 3.701,- en € 5.372,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 11 cao Gemeenten).
  • Ook passen wij het Personeelshandboek van de gemeente Tilburg toe. Met de cao gemeenten bieden wij een prima arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een pensioenvoorziening via het ABP, vergoeding van je woon/werkverkeer op basis van openbaar vervoer en een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05%. Dit IKB is o.a. in te zetten voor het aankopen van extra verlof, deelname aan het fietsenplan, het fiscaliseren van gemaakte reiskosten per auto, vakantietoeslag en/of een eindejaarsuitkering.
  • Er is veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling, werk-privé balans en persoonlijke groei.
  • Er wordt gestart met een tijdelijk dienstverband van een jaar. De beoogde startdatum is 1 maart 2023. Eerder mag ook natuurlijk!

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Rob van Bladel, manager KikMaat,  via telefoonnummer 06-39273114. Wil je meer weten over de organisatie, kijk dan op onze website www.kikmaat.nl.

 Solliciteren?

Wil jij deze kans om onderdeel te zijn van het bedrijf dat ertoe doet en mensen mee laat doen? Solliciteer dan uiterlijk 20 december 2022. Stuur jouw motivatiebrief en cv naar Renate Boelen, personeelsadviseur; renate.boelen@kikmaat.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep