Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
foto van dozen kerstpakketten

Sligro een tevreden klant: “Onze werkrelatie voelt als een goede vriendschap”

Bij Sligro staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Dat komt onder meer tot uitdrukking in de werkzaamheden die zij uitbesteden aan een aantal SW-bedrijven: het inpakken van kerstpakketten. Alleen al bij ons worden 1500 tot 1800 pakketten per dag verwerkt.

René van der Spank is namens Sligro eindverantwoordelijk voor de logistiek. Hij heeft veel plezier in zijn zware, maar tegelijkertijd leuke baan. Wie denkt dat hij tijdens kerst, als alle pakketten hun bestemming hebben gevonden, even gas terug neemt, heeft het mis. “Een rustige kerst heb ik nooit, want dan ben ik alweer bezig met de financiële afwerking”, vertelt René.

Werkverdeling

Half januari wordt het heel even wat rustiger, maar dat is van korte duur. “We houden ons dan alweer bezig met de voorbereidingen voor de kerstpakketten van het nieuwe jaar”, legt René uit. Sligro verdeelt de werkzaamheden over een aantal  SW-bedrijven. In het voorjaar komen die bedrijven allemaal bij Sligro op bezoek. In goed overleg wordt besloten welke pakketten bij hen ondergebracht worden, want niet alle pakketten zijn daarvoor geschikt.

Mijn hart gestolen

De relatie tussen Sligro en de Diamant-groep startte ruim 10 jaar geleden. En die relatie is vanaf het begin heel intens. “Ik snap dat we veel vragen van de mensen, het is écht zwaar werk”, zegt René. “De waardering en de blijdschap van de mensen maakt steeds weer indruk op mij.

Bijzondere samenwerking

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zoals overal gaat ook hier weleens iets niet goed. Toch zijn die momenten schaars, vertelt René. “Als er iets mis gaat, dan zijn er vrijwel altijd problemen vooraf geweest. Een leverancier die niet of niet op tijd levert bijvoorbeeld.” Dan ontstaat tijdsdruk en moeten er extra handen worden ingezet om toch op tijd te kunnen leveren. “Het is mijn eer te na om te laat te leveren. Dus ik doe er alles aan om te zorgen dat het goed komt. Hoe dan ook. Diamant-groep denkt daarin gelukkig goed mee. Mijn contactpersoon en ik snappen elkaar. Dat voelt als een goede vriendschap. Die goede samenwerking is het belangrijkste wat er is”, benadrukt René. Samen werken, samen weten wat er moet gebeuren en het samen oplossen.”

Kerstpakkettencijfers

Om je een indruk te geven van de hoeveelheden hebben we wat kerstpakkettencijfers voor je op een rijtje gezet.

  • In week 50 en 51 vervoert Sligro zo’n 400.000 kerstpakketten.
  • Daarvan heeft de Diamant-groep er in totaal 40.000 tot 50.000 ingepakt.
  • Dat zijn er tussen de 1500 en 1800 per dag.
  • Dat zijn maar liefst 73 volle pallets.

 

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep