Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto medewerkers schoonmaken binnenstad

Schoonste stad van het land – Frans, Joep en Ruud staken de handen uit de mouwen

Als je de afgelopen week in de Tilburgse binnenstad bent geweest, kan het je nauwelijks zijn ontgaan: er werd schoongemaakt. En grondig ook. Naast talloze spontane acties van scholen, horeca, winkeliers, vastgoedeigenaren en bewoners, zetten drie schoonmaakspecialisten ieder een grootse actie op poten om de binnenstad onder handen te nemen. Voor dit laatste artikel in de reeks ‘ambassadeurs van schoon’ gingen we in gesprek met de drijvende krachten hierachter: Frans van Gils van Diamant-groep, Joep van de Sanden van Van de Sanden Schoonmaakdiensten en Ruud Boontjes van Ruud’s Glazenwasserij.

Ze hebben het er maar druk mee, met dat schoonmaken. Niet gek. Want voor Frans, Joep en Ruud is het dagelijkse kost. Frans is uitvoerder binnenstad bij de Diamant-groep, de partij die het hele jaar door verantwoordelijk is voor het schoonhouden van het Tilburgse stadshart. Joep staat aan het roer van Van de Sanden, specialist in onder andere gevelreiniging, terreinonderhoud en conservering van kozijnen. Ruud, tot slot, is eigenaar en naamgever van een glazenwasserij en allround schoonmaakbedrijf. Als er drie mannen zijn die van aanpakken weten, zijn zij het. Samen met hun teams werkten ze vijf dagen lang keihard voor een schoon centrum. Tijd voor een terugblik!

Motivatie is de sleutel

Bovenop het dagelijkse binnenstadsonderhoud voerde de Diamant-groep met een team van ongeveer zeventien schoonmakers extra onderhoud uit. Wat we ons daarbij moeten voorstellen? “Onkruid weghalen, boom- en plantenbakken reinigen, zwerfafval ophalen,” somt Frans op, “maar we hebben ook stickers verwijderd en groenmedewerkers ingezet om perkjes na te lopen. Er is zelfs een gumbuster aan te pas gekomen om kauwgom van de straattegels te halen.” De normaalste zaak van de wereld, vindt hij. “Wij zijn verantwoordelijk voor een schone binnenstad. Da’s ons werk!”

Over verantwoordelijkheid gesproken: Frans stelt dat die bij álle gebruikers van de binnenstad ligt. Terwijl lang niet iedereen ‘m pakt. “Neem de afvalbakken. Als er een pizzadoos bovenin wordt gepropt, kan er ogenschijnlijk niks meer bij. Het gevolg? Men gooit afval naast de bak. Ook zijn er winkeliers die hun vuilnis in de openbare prullenbakken dumpen. Zo raken ze sneller vol, wat het ontstaan van zwerfvuil in de hand werkt.” Frans’ oplossing is simpel. “Als we allemaal gemotiveerd blijven om een steentje bij te dragen, houden we de binnenstad samen schoon.”

bron: www.centrumtilburg.com

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep