Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Hoe Thom ondanks zijn arbeidsbeperking al enkele jaren succesvol aan het werk is?

Sommige mensen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Door succesvolle samenwerkingen die wij met het bedrijfsleven hebben, is die afstand gelukkig vaak te overbruggen. Zoals bijvoorbeeld bij Thom (25 jaar).

Thom is met zijn koksdiploma op zak van start gegaan in het arbeidsproces. Door zijn arbeidsbeperking verliep dat echter niet zo vlekkeloos als gehoopt. “Tijdens mijn sollicitatie bij restaurant ‘De Burgerij’ ben ik daarom heel eerlijk geweest over mijn problemen en valkuilen. Bovendien maak ik gebruik van een jobcoach via de Diamant-groep. Omdat ik in het doelgroepregister sta, kom ik in aanmerking voor een participatietraject vanuit de gemeente Tilburg. Iedere per maand heb ik een gesprek met mijn jobcoach Joost Schellekens en om de maand is mijn leidinggevende daar ook bij aanwezig. Door deze goede samenwerking werk ik inmiddels al weer bijna twee jaar met veel plezier als kok bij restaurant ‘De Burgerij’ en soms ook bij ‘De Visserij’.

Een kans geven

Eigenaren Joris en Jaap van Corven zijn graag maatschappelijk betrokken en hebben in totaal drie medewerkers in dienst die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Joris vermeldt: “Als je de juiste werkomstandigheden biedt, komt het talent van medewerkers zo goed mogelijk tot zijn recht. Wij zijn erg begaan met Thom en hebben niet alleen contact met de jobcoach van de Diamant-groep, maar ook met zijn ouders. Ons streven is dat Thom op het gebied van werk volledig zelfstandig wordt. Door corona hebben we het aantal arbeidsuren van Thom iets bijgesteld, maar omdat gasten nog wel maaltijden kunnen afhalen of laten bezorgen, werkt hij nog steeds 25 tot 30 uur voor ons.”

Thom is daar heel blij mee: “Het is voor mij goed om bezig te blijven. Ik ben geen persoon om stil te zitten. Structuur is voor mij heel belangrijk. Ik heb het enorm naar mijn zin bij ‘De Burgerij’. Het is een fijne werkplek, er hangt een goede sfeer en ik heb fijne collega’s.”

 

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep