Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto schoolkinderen die zwerfafval verzamelen in de buurt

Tweehonderd basisschoolleerlingen van de kindercampus Oculus pakken zwerfafval in de buurt aan

GroenXtra: “Zwerfvuil opruimen steeds populairder”

Ruim tweehonderd basisschoolleerlingen van de kindercampus Oculus uit de Tilburgse wijk Loven hebben vorige week flink de handen uit de mouwen gestoken tijdens een grootschalige opruimactie van zwerfvuil rondom hun school. De leerlingen gingen in het kader van het project ‘Omgaan met de natuur’ een week lang aan de slag met het thema zwerfvuil. In totaal verzamelden zij ruim 100 kg afval. “Een geweldig resultaat!” aldus Hans Beer, omgevingsmanager van Groen Xtra.

Actief aan de slag

Groen Xtra, onderdeel van de Diamant-groep, voert in opdracht van de gemeente Tilburg het beheer en onderhoud uit in de openbare ruimte in de wijken Noord, West en in de Binnen- & Oude Stad. Hans vertelt: “Toen wij werden benaderd door teamleider Claudia Villevoye van Kindercampus Oculus met hun idee om een grootschalige opruimweek te organiseren met hun leerlingen, werden we meteen enthousiast om hen daarbij te faciliteren. Zwerfvuil is voor veel mensen een doorn in het oog en natuurlijk is het dan fantastisch als juist de jeugd actief aan de slag gaat met het opruimen en het goede voorbeeld geeft.”

Populair

Het opruimen van zwerfvuil door vrijwilligers wordt steeds populairder. Zo zijn in de wijken waar Groen Xtra het beheer en onderhoud uitvoert al diverse vaste zwerfvuilgroepen actief om wekelijks zwerfvuil op te ruimen. Hans: “Inmiddels hebben wij al vijfhonderd vrijwilligers in beeld die regelmatig zwerfvuil opruimen. Soms doen zij dat elke week met een vaste groep, maar het komt ook voor dat buurtbewoners gezamenlijk een actieweekend inplannen en graag materiaal van ons lenen zoals (kinder) zwerfvuilgrijpers, afvalzakken, klemmen, hesjes en handschoenen. Wij spreken dan met hen af dat wij de volle vuilniszakken weer ophalen, dat is geen enkel probleem.”

Toejuichen

Had Groen Xtra wel genoeg spullen beschikbaar voor al deze leerlingen? “Nou, dat was inderdaad wel even puzzelen”, aldus een lachende Hans. “We hebben flink wat materiaal bijbesteld, maar we verwachten gezien de animo die er is om zwerfafval op te ruimen dat we ook steeds meer spullen nodig hebben om beschikbaar te kunnen stellen voor acties. Dat juichen we alleen maar toe.”

Wilt u ook samen met uw buurtgenoten, schoolklas, wandelclub of sportvereniging een keer zwerfvuil gaan opruimen? Stuur dan een mailtje naar info@groenxtra.nl . Groen Xtra neemt dan contact met u op over het uitlenen van diverse materialen en het ophalen van volle vuilniszakken.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep