Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Vacature Ambtelijk secretaris Ondernemingsraad Diamant-groep

Wat goed is voor een organisatie is niet altijd goed voor haar medewerkers. Juist voor medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt is het extra belangrijk dat hun belangen worden behartigd. Wil je daar een actieve rol in spelen? Ben jij op zoek naar een functie waarin je maatschappelijke betrokkenheid combineert met ondernemendheid? Lees dan snel verder, want dan is de functie van ambtelijk secretaris ondernemingsraad echt iets voor jou.

 

Wie zijn wij?
De Diamant-groep is een dynamisch leerwerkbedrijf, dat ervoor zorgt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee kunnen doen in de maatschappij. Wij ondersteunen de gemeentes Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Alphen-Chaam bij de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening en de invulling van de Participatiewet, zodat mensen met een lichamelijke of fysieke beperking, mensen met een migratieachtergrond of langdurig werklozen deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

We zijn er trots op dat ruim 2.000 medewerkers via de Diamant-groep aan het werk zijn. Zowel via detacheringen bij reguliere bedrijven als via een van onze werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, Post & Vervoer, kringloopbedrijf La Poubelle, dierenopvangcentrum DOC-T, Fietsbeheer (zowel de fietsenstallingen in Tilburg als het beheer in de openbare ruimte), Kwekerij & Stekbedrijf en Productie. Wil je meer over ons weten? Bekijk dan onze website.
Wat ga je doen?

Je zorgt ervoor dat de ondernemingsraad (OR) zo goed en efficiënt mogelijk kan functioneren binnen de organisatie. Concreet betekent dit dat je:

 • vergaderingen organiseert (zowel die binnen de OR, die met de algemeen directeur als die met het afgevaardigde lid van het bestuur van de Diamant-groep);
 • voorstellen, advies- en instemmingsaanvragen voorbereidt, toetst aan de wet en de naleving bewaakt;
 • de OR-leden voorziet van de benodigde informatie;
 • goede secretariële ondersteuning biedt aan de OR-leden;
 • benodigde scholing voor OR-leden organiseert;
 • de communicatie van de OR naar de organisatie verzorgt;
 • een vraagbaak bent voor externe relaties.

 

In welk team kom je terecht?

Het is van groot belang dat jij, als ambassadeur van de ondernemingsraad, weet wat er speelt. Je beweegt je door de gehele organisatie en hebt altijd je voelsprieten uitstaan. Je hebt een warm hart voor de doelgroep waarvoor we werken en bent een aanspreekpunt voor alle medewerkers. Je rapporteer aan de voorzitter, het dagelijks bestuur en de overige leden van de ondernemingsraad.

 

Wat maakt jouw werkplek uniek?

Je werkt vóór en mét de doelgroep, maar ook met de directie. Je speelt een actieve rol in de ontwikkeling van de organisatie én haar medewerkers. Dat maakt deze baan uniek. Mede door de politieke dynamiek is de Diamant-groep continu in beweging. En in jouw functie word je als eerste bij de nieuwe ontwikkelingen betrokken. Geen dag is hetzelfde in deze dynamische werkomgeving.

 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring, conform schaal 8 van de Cao Gemeenten: minimaal € 2.484 en maximaal € 3.591 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • Een aantal aanvullende arbeidsvoorwaarden (waaronder bovenwettelijk verlof, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering) zijn opgenomen in het individueel keuzebudget van 17,05%. Dit IKB wordt berekend over je brutosalaris. Je bepaalt zelf hoe, voor hoeveel en wanneer je dit inzet. Dat kan in direct inkomen maar ook bijvoorbeeld door het aankopen van extra verlof, deelname aan het fietsenplan of het fiscaliseren van gemaakte reiskosten.
 • Een functie voor 28 uur per week.
 • Pensioenvoorziening via het ABP.
 • Vergoeding van je woon/werkverkeer op basis van openbaar vervoer.

 

Wat vragen wij van jou?

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, vinden wij discretie en integriteit erg belangrijk. Je weet draagvlak te creëren voor jouw adviezen en bent een goede sparringpartner, zowel voor de OR-leden als voor de directie. Binnen de organisatie ben je goed zichtbaar, je bent een echte netwerker & verbinder met goede onderhandelaarskwaliteiten. Je bent zelfstandig en nauwkeurig en zorgt er met jouw organisatietalent voor dat de ondernemingsraad efficiënt en doelgericht kan werken.

Je bent bereid tot het volgen van opleidingen en/of cursussen, ter verbetering van de benodigde vaardigheden.

Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Juridische affiniteit en/of juridische achtergrond
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal
 • Goede digitale vaardigheden
 • Werkervaring met ondernemingsraden is een pre

 

Solliciteren

Zorg jij er met jouw organisatietalent voor dat de ondernemingsraad haar rol in de toekomstige ontwikkelingen van de Diamant-groep goed kan spelen? Solliciteer dan vóór 16 augustus 2021 op de vacature van Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad door een mail te sturen aan Elles.Salakory@diamant-groep.nl. De eerste sollicitatiegesprekken worden gepland in week 36 op dinsdag 7en woensdag 8 september.

 

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Soetomo Mertomenawi, vicevoorzitter Ondernemingsraad, via 06 – 39 85 94 67 of stuur een mail naar soetomo.mertomenawi@diamant-groep.nl.

Disclaimer - Privacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep