Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van de glutton een grote stofzuiger voor zwerfvuil

Vernieuwing in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte

De openbare ruimte verandert steeds door nieuwe ontwikkelingen en innovaties. De gemeente Tilburg wil de kwaliteit van de openbare ruimte goed houden, maar dit ook duurzaam doen. Daarom moeten wij als beheerder blijven nadenken over hoe we zaken slimmer kunnen aanpakken. Ook moeten wij kijken hoe we het voor onze inwoners mooier, comfortabeler en beter kunnen maken. Twee recente voorbeelden van hoe we dat doen zijn de Bigbelly’s en de Glutton. Maar wat zijn dat nou eigenlijk?

Bigbelly’s

Bigbelly’s zijn grote afvalbakken. Ze hebben onder andere een ingebouwde pers en bovenop zit een zonnepaneel. In de bak zit ook apparatuur dat aangeeft wanneer de bak vol is. De pers maakt het afval kleiner. De Bigbelly kreeg zijn naam doordat er wel 625 liter afval in past! Dat is veel meer dan een ‘gewone’ afvalbak waar 70 liter in kan. In Tilburg stonden al 10 Bigbelly’s en in november 2019 zijn er 37 nieuwe geplaatst.

Wat is het resultaat?

De gemeente heeft geluisterd naar de wensen van de inwoners en bezoekers van Tilburg op het gebied van zwerfafval. De Bigbelly’s zorgen ervoor dat het nog eenvoudiger wordt om het afval in de afvalbak te gooien en deze tijdig te ledigen. Minder zwerfvuil op straat. In 18 maanden hebben de eerste 10 Bigbelly’s al meer dan 625.000 liter afval verwerkt!

Glutton

Technisch manager Bas van Kamp van Groen Xtra vertelt enthousiast over de Glutton®. “Het is een afvalzuiger die alles samen veegt wat hij tegenkomt en het opzuigt. Denk aan: papier, karton, sigarettenpakjes en -peuken, drankblikjes, glazen, plastic of metalen flessen, dorre bladeren, zwerfvuil dat vastzit in boomroosters, houtsnippers, spaanders van staal of aluminium en ga zo maar door. De Glutton® rijdt moeiteloos op elk oppervlak: straatstenen, beton, stoepranden, hellingen, siertegels, graszoden enz. Met de Glutton® worden alle plekjes van de stad toegankelijk. De Glutton helpt ons ook om bewuster om te gaan met geluid in de binnenstad, een elektrisch voertuig past hier perfect in.”

Daarnaast is de Glutton ergonomisch in het gebruik voor onze medewerkers en volgen we zo nieuwe ontwikkelingen in het opruimen van zwerfvuil. Last but not least met de Glutton zijn we zichtbaar in ons werkgebied gebied met goed materieel! Met de gekozen belettering laten we de bewoners van Tilburg op een vrolijke en positieve manier voor het eerst kennismaken met Glutton.

Wat is het resultaat?

Een schonere binnenstad én minder geluidsoverlast. Daardoor zijn de inwoners en bezoekers van de Tilburgse binnenstad meer tevreden!

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep