Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
foto met medewerker die de binnenstad van Tilburg schoonhoudt

Wie zijn toch die mensen die de binnenstad schoonhouden?

Samen met Binnenstad Management Tilburg (BMT) en de gemeente Tilburg pakt Groen Xtra, trots onderdeel van de Diamant-groep, de grootste ergernissen aan in de Tilburgse Binnenstad. De input komt uit een enquête onder inwoners en ondernemers. De belangrijkste verandering is dat onze medewerkers zichtbaarder zijn op de belangrijkste routes en daar intensiever schoonmaken. Dit betekent dat alles direct schoongemaakt gaat worden. Ook als het gewenste niveau bereikt is blijven de laatste spullen niet liggen.

Maar wie zijn nu die mensen die namens Groen Xtra de binnenstad schoonhouden? De komende maanden laten we jullie met hen kennis maken. Maak in dit tweede item kennis met Paul. Paul is al 8 jaar werkzaam bij Groen Xtra en sinds juni van dit jaar zet hij zich vol overgave in voor een schonere binnenstad.

Behulpzaam

Paul kent het centrum als geen ander. De afgelopen 8 jaar was hij actief in het groenonderhoud in de binnenstad. “Ik ken de weg erg goed en de mensen op straat vragen me ook geregeld naar de weg”, zegt hij. Dat vindt Paul dan ook een van de leukste dingen aan zijn werk; het persoonlijk contact en de mensen verder helpen. “Ja soms voel ik me wel eens een soort gids of aanspreekpunt in de binnenstad. Maar ook mijn collega’s in het groen help ik graag op weg als ze daar om vragen. Niet dat ze dat zelf niet kunnen hoor, maar ik weet er nu eenmaal veel van en ben graag behulpzaam.”

Vliegende kiep

Doordeweeks is Paul een soort van ‘vliegende kiep’ waar het gaat om het schoonhouden van de hoofdroutes binnenstad. Hij richt zich daarbij met name op het zwerfvuil, legen van prullenbakken, maar ook op het verwijderen van graffiti, onderhoud van de plantenbakken en schone bestrating. Paul is trots op ‘zijn’ stukje Tilburg en veel kan hij zelf direct uitvoeren, maar voor sommige zaken schakelt hij een collega of het BMT in. “Tja, er valt wel eens iets op de grond wat ik bijvoorbeeld met een handspuitpomp niet wegkrijg en dan zorg ik dat een collega met onze mobiele zware hogedrukreiniger langskomt. Soms zie ik ook wel eens dat een ondernemer of bewoner zich niet helemaal aan de afspraken houdt en als ik de mensen daar niet direct op kan aanspreken, bespreek ik dat met BMT en dan gaan zij in gesprek. Dat werkt heel prettig zo”, zegt hij.

Zichtbaar

De laatste tijd valt het Paul op dat er veel zwervers zijn in de binnenstad. “Het is natuurlijk vervelend voor die mensen dat ze nu maar op weinig plekken terecht kunnen, maar ze veroorzaken wel vervuiling in de stad. Daarom probeer ik dat samen met de mensen van handhaving de vervuiling die de zwervers veroorzaken aan te pakken, alhoewel voorkomen natuurlijk beter is”, vertelt Paul. Het valt Paul wel op dat als hij zichtbaar aan het werk is in de stad dit op de een of andere manier invloed heeft op het gedrag van de mensen. “Er liggen veel peuken en kauwgom op straat, maar als mensen mij zien werken, komen ze dat vaak brengen in plaats van dat ze dat op de grond gooien en dat is natuurlijk altijd beter”, lacht hij.

Wil je meer weten over wat Groen Xtra doet in de stad en hoe we samenwerken met ondernemers, inwoners en bezoekers voor een hogere tevredenheid over de openbare ruimte? Kijk dan eens op www.groenxtra.nl.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep