Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto vrijwilliger socialiseren katten bij DOC-T

Zaterdag 7 oktober open dag bij DierenOpvangCentrum-Tilburg

DierenOpvangCentrum-Tilburg e.o. (DOC-T) houdt op zaterdag 7 oktober open dag. Bezoekers zijn van harte welkom van 12.00 uur tot 16.00 uur in het pand aan de Wielevenweg 20 (zijstraat Dongenseweg) in Tilburg. Op het programma staat onder andere doggywalk en een demonstratie van Dutch Cell Dogs.

Kijkje achter de schermen

Tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen. Om het bezoekers gemakkelijk te maken, is een looproute door het pand uitgestippeld. De route leidt onder meer langs de honden- en kattenverblijven, doucheruimtes, de ruimte voor de dierenarts, uitloopvelden en de nachtruimte van de dierenambulance. Ruimtes waar bezoekers normaal gesproken niet komen.

Bijzonder jaar

10 jaar geleden is de Diamant-groep, in opdracht van de gemeente Tilburg, gestart met de opvang van zwerfhonden en –katten. In die afgelopen 10 jaar heeft het DOC-T veel gerealiseerd. In 2010 is het DOC-T verhuisd van de Bosscheweg naar de Wielevenweg. Hetzelfde jaar werd de Erkenning van de Dierenbescherming afgegeven. Daarmee was het welzijn van de opgevangen honden en katten gewaarborgd. Het Kittenproject is enorm gegroeid naar 40 gastgezinnen. In 2017 heeft het DOC-T het nieuwe ‘Keurmerk Opvang’ behaald. Daarmee voldoet het DOC-T aan de meest actuele eisen die aan dierenopvang gesteld worden. Al met al een hele prestatie.

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep