Diamant-groep gaat op innovatieve wijze op zoek naar het talent van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

8 jul 2021

De Diamant-groep biedt als ontwikkel- en werkbedrijf passend werk en ontwikkeling aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om voortaan op een snelle en objectieve manier inzicht te krijgen in de talenten van de kandidaten gaat de Diamant-groep gebruik maken van de game-based assessments van IVY Works. Robert Bool (algemeen directeur Diamant-groep) en Pascalle Ligtenberg (Eigenaar IVY Works) zetten 27 juli 2021 hun handtekening onder een samenwerkingscontract.

Van start met jongeren en statushouders

Bij game-based assessments (wetenschappelijk gevalideerd) spelen kandidaten games, waarvan de resultaten zowel inzicht geven in cognitieve, sociaal emotionele en basisvaardigheden als in persoonlijke drijfveren en interesses.
Robert Bool: “We gaan in eerste instantie de assessments inzetten bij jongeren en statushouders. Jongeren weten vaak niet wat ze willen en kunnen. Door de assessments af te nemen is meteen duidelijk waar hun talent ligt. En omdat het spelen van spelletjes heel visueel is en niet gebonden is aan taal, is het ook voor statushouders een ideale methode om meer inzicht te krijgen.”

Sneller en duidelijker perspectief voor de toekomst

De uitslagen van de assessments vormen het uitgangspunt van de gesprekken die de begeleiders van de Diamant-groep met de kandidaten voeren. Door de focus op hun talenten, krijgen kandidaten snel inzicht, meer zelfvertrouwen en perspectief voor de toekomst. De talenten worden bovendien gematcht aan zestig beroepsprofielen, zodat kandidaten inzicht krijgen in beroepen die goed bij hen passen. Maar daar blijf het niet bij! Ook bij de volgende stap maakt de Diamant-groep gebruik van moderne technieken: om de kandidaat een beter beeld te geven van een eventueel, toekomstig beroep, gaat hij of zij met een VR-bril op een virtueel bedrijfsbezoek.
“Is de kandidaat enthousiast dan gaan we op zoek naar een geschikte werkplek of opleiding. Zo krijgen kandidaten (weer) de kans om mee te doen in de maatschappij. En daar gaat het ons om!”, aldus Robert Bool.