Baanproeverij: leuke kennismaking tussen medewerkers en werkgevers

3 apr 2023

Donderdag 30 maart was er weer een baanproeverij. Hier maakten medewerkers van de Diamant-groep, kennis met werkgevers uit de regio. De baanproeverij is voor onze medewerkers een eerste stap op weg naar een baan in het reguliere arbeidsproces.

De Baanproeverij wordt samen met WSP Midden Brabant georganiseerd. Marie-José Sprangers is regisseur bij KikMaat, een onderdeel van de Diamant-groep. Zij vertelt waarom dit zo’n mooi gezamenlijk initiatief is. “Onze ambitie is om iedereen mee te laten doen en mensen te laten groeien naar en ontwikkelen in werk. Met deze baanproeverij kunnen medewerkers op een informele en laagdrempelige manier kennismaken met mogelijke werkgevers. Zo oriënteren ze zich op een mogelijk vervolgstap in hun ontwikkeling. Een baan (met ondersteuning) in een reguliere setting. En het geldt natuurlijk ook andersom. De werkgevers maken kennis met onze medewerkers”, vertelt Marie-José. 

De baanproeverij resulteerde in leuke kennismakingen. Net als de voorgaande editie in september 2022. De reacties van de werkgevers en onze collega’s waren positief. En de eerste vervolggesprekken zijn weer ingepland.

Over de baanproeverij

De baanproeverij is een initiatief van WSP Midden-Brabant en de Diamant-groep. WSP is het werkgevers servicepunt. De organisatie voor werkgevers die sociaal willen ondernemen. WSP helpt hen bij praktische zaken, geeft advies over subsidies en vindt de juiste kandidaten. De Diamant-groep is één van de ontwikkel- en werkbedrijven die onderdeel uitmaakt van WSP Midden-Brabant. Samen zetten zij zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen.

Wij bedanken de bedrijven die aanwezig waren op de baanproeverij: Vebego, Goed Werk, DSG, Smartwares, Taxi Korthout en PostNL.

Meer weten over de baanproeverij? Of mogelijkheden om hier als werkgever aan deel te nemen? Neem contact op met Karolien Réz.