Geslaagde en drukbezochte seizoensopening Onze 013 boerderijen

15 mei 2023

Zaterdag 13 mei was de seizoensopening van Onze 013 boerderijen. Op alle locaties van Onze 013 boerderijen waren leuke activiteiten zoals schminken, kraampjes bezoeken, koeien melken, een meet & greet met dieren, kijken bij de dierenambulance en workshops.

Deze jaarlijkse opening van het seizoen was dit keer extra bijzonder. Onze 013 boerderijen is namelijk de nieuwe naam voor de vijf kinderboerderijen en twee dierenweides in de gemeente Tilburg. Deze worden sinds 2022 door de Diamant-groep beheerd.

Plekken om te ontmoeten, ontdekken & ontspannen

“De naam Onze 013 boerderijen is zorgvuldig gekozen. Het laat zien dat de locaties meer zijn dan kinderboerderijen. Het zijn heerlijke plekken om te ontmoeten, ontdekken en ontspannen. Naast de dieren is er vaak gelegenheid om te spelen, er worden activiteiten georganiseerd en de boerderijen liggen in mooie omgevingen waar je kunt genieten van de natuur”, vertelt Yusuf Celik, wethouder Wonen, wijken en integratie bij gemeente Tilburg. “

Groeien naar en ontwikkelen in werk

Het beheer is in handen van de Diamant-groep. Harrie Backx, teamleider Onze 013 boerderijen: “De Diamant-groep zorgt ervoor dat mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is, groeien naar en ontwikkelen in werk. Onze 013 boerderijen bieden ontwikkel- en werkplekken voor deze mensen. Fijne plekken, waar mensen groeien en waar zij ervoor de dieren en bezoekers toe doen.”

Seizoensopening Maria Goretti 2Wethouder Yusuf Celik opent Onze 013 boerderijen samen met Harrie Backx (Teamleider Onze 013 boerderijen) en Linda Noij (beheerder Onze 013 boerderij Maria Goretti).