KikMaat breidt aanbod uit met Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding (OAD)

16 jan 2023

Vanaf 1 januari 2023 biedt KikMaat Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding (OAD). OAD is een combinatie van zorg en participatie. Het zit op het snijvlak tussen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Participatiewet. De combinatie van dagbesteding én ontwikkeling is nieuw in het aanbod van KikMaat. Een belangrijke uitbreiding, voor een nieuwe doelgroep. Zo kunnen nog meer mensen meedoen. Op een geschikte plek bij één van de drieëntwintig zorgaanbieders met wie KikMaat samenwerkt voor OAD.

OAD is er voor mensen met een afstand tot de samenleving. De gemeente bekijkt of OAD een geschikte plek voor iemand kan zijn. En verwijst iemand dan door naar KikMaat. De dagbesteding bij één van de zorgaanbieders geeft een invulling van de dag en biedt de kans om te ontwikkelen. Op een manier die past bij wat iemand kan en wil. Op een fijne plek waar iemand de begeleiding krijgt die nodig is.

Zorgpartners

KikMaat selecteerde drieëntwintig zorgaanbieders voor Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbestedingsplekken, namelijk: Actief ZorgDichtBijZorgDen ElshorstLeermakers AutismegroepNovaFarm-GripProspects at Work TilburgRuud’s rugzakSizaStichting @ RebootPrins Heerlijk , Stichting Hearts & LettersRIBW BrabantAmarantGGz BreburgStichting Het WerktPrismaStichting Maatschappelijke Opvang Midden-Brabant TraverseStichting Zorgboerderij “De Schelft”, Stichting het Tussenstation, Stichting Philadelphia ZorgZorgboederij de Grus en het Leger des Heils.

Samen met KikMaat staan zij klaar om vanaf 1 januari aanstaande nog meer mensen mee te laten doen.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over OAD? Elles Salakory, regisseur, beantwoordt graag uw vragen. U kunt haar bereiken op elles.salakory@kikmaat.nl.