Tilburg verlengt samenwerking met KikMaat voor de uitvoering van Tilburg investeert in Perspectief (TiiP)

11 mei 2023

Tilburg investeert in Perspectief (TiiP) is het beleid van de gemeente Tilburg om mensen in de Participatiewet mee te laten doen. Daarvoor vertrouwt zij al sinds 2020 op KikMaat (onderdeel van de Diamant-groep). Miranda Wijnstekers (Afdelingshoofd Economie & Arbeidsmarkt)  en Yasin Torunoglu (Algemeen directeur Diamant-groep) ondertekenden onder toeziend oog van wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid en Arbeidsparticipatie) van de gemeente Tilburg, op woensdag 10 mei een contract voor de komende drie jaar.

Esmah Lahlah is erg te spreken over de verlengde samenwerking met de Diamant-groep: “Al sinds de start van TiiP voert KikMaat het overgrote deel van de dienstverlening uit in de begeleiding van mensen in de Participatiewet. In het TiiP-contract spreken we af welke middelen KikMaat onze inwoners met een Participatiewet-uitkering aanbiedt om alle ruimte te krijgen om zichzelf te ontwikkelen naar en in werk en zo mee te doen, erbij te horen en er toe te doen”.

Ieder jaar verzorgt KikMaat zo’n 400 TiiP-trajecten. “Onder andere trajecten voor participatie, re-integratie, inburgering en praktijkleren. En we ondersteunen mensen in werk met de inzet van jobcoaching en groepsdetachering. Buiten het TiiP-contract om bieden we natuurlijk ook nog beschutte ontwikkel- en werkplekken, tijdelijke participatiebanen en werkplekken voor mensen in de sociale werkvoorziening”,  vertelt Annemiek van Geersdaele (Teammanager bij KikMaat).   

Yasin Torunoglu: “We zijn trots op onze inmiddels langdurige en goede samenwerking met de gemeente Tilburg. Samen geven we Tilburgers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt perspectief met de begeleidingstrajecten die we bieden. Dat blijven we ook de komende drie jaar vol overgave doen.”