Yasin Torunoglu nieuwe algemeen directeur Diamant-groep

16 jan 2023

Yasin Torunoglu (1982) is per 6 maart 2023 de nieuwe algemeen directeur van de Diamant-groep. Hij volgt Robert Bool op, die de organisatie 26 januari verlaat.

Verschil maken
De Diamant-groep gelooft dat iedereen ertoe doet en wil dat iedereen meedoet. Dat geloof is Torunoglu niet vreemd. “Mijn grootste drijfveer is dat ik een verschil wil maken voor mensen en bij wil dragen aan een betere maatschappij. Ik heb me als wethouder hard gemaakt om iedereen aan een baan te helpen. Die missie zet ik door bij de Diamant-groep.”

Torunoglu studeerde Internationale Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn studie ging hij als managementtrainee aan de slag bij energiebedrijf Essent. Van 2006 tot eind maart 2013 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Eindhoven. Van maart 2013 tot juni is hij wethouder Wonen, Wijken, Werk en Burgerparticipatie in Eindhoven. In die rol hield hij zich bezig met de grote woningbouw opgave, de ruimtelijke ontwikkeling van de stad, werk en inkomen, wijkgericht werken, burgerparticipatie, dienstverlening en burgerzaken. Vanuit zijn functie als wethouder was Yasin van 2018 – 2022 bestuurslid van Ergon Participatiebedrijf.

Vol vertrouwen
Esmah Lahlah, bestuursvoorzitter van de Diamant-groep, is blij met en trots op de komst van Yasin Torunoglu: “Robert Bool laat de Diamant-groep als mens-ontwikkelbedrijf gezond achter. Een fundament waarop Yasin met zijn gedrevenheid en passie verder kan bouwen aan de Diamant-groep. Als bestuur hebben wij daarin het volste vertrouwen. Wij wensen Yasin dan ook veel succes met het doorontwikkelen van dit prachtige bedrijf, waar je graag werkt, waar iedereen erbij hoort, er toe doet en mee kan doen.”

De Diamant-groep
Vanaf 6 maart 2023 is Yasin Torunoglu de nieuwe algemeen directeur van de Diamant-groep. De Diamant-groep werkt, binnen het Sociaal Domein, nauw samen met de gemeenten van de regio Midden-Brabant. De gemeente Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Alphen-Chaam om precies te zijn. Zo’n 2.200 mensen voor wie meedoen niet vanzelfsprekend is, zetten hun talenten al werkend in. Via een detachering bij een regulier bedrijf of via een van onze werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, VIP – Vervoer, Inpakken & Post, Kringloopbedrijf La Poubelle, Dierenopvang Hart van Brabant, Fietsbeheer en Kinderboerderijen Tilburg. Het bedrijfsonderdeel KikMaat houdt zich o.a. bezig met diagnostiek & oriëntatie, begeleiding, detachering en innovatie.