Inkoopadviseur

6 mrt 2023

Wij zijn de Diamant-groep. Onze missie is ‘een bijdrage leveren aan de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om zo te komen tot een inclusieve arbeidsmarkt’. Hierbij werken wij nauw samen met gemeenten binnen het Sociaal Domein. Wij zoeken samen met gemeenten en businesspartners in de regio actief naar nieuwe initiatieven en oplossingen.

Wat ga je doen?

In jouw rol als Inkoopadviseur is geen dag hetzelfde. Europees Aanbesteden is een begrip binnen onze organisatie. Je werkt daarvoor samen met verschillende bedrijfsonderdelen, de mate waarin collega’s bekend zijn met Europees Aanbesteden verschilt op dit moment nog. Daar is een mooie uitdaging voor onze nieuwe Inkoopadviseur Aanbestedingen weggelegd: het meenemen van collega’s binnen dit fenomeen. Dit doe je samen: collega’s van Diamant-groep staan voor elkaar klaar en halen samen het beste uit organisatie en medewerkers.

Je werkt zelfstandig binnen de organisatie en krijgt veel vrijheid in hoe jij je werk indeelt. Natuurlijk met in het achterhoofd het centrale inkoopbeleid. De nadruk ligt op Europese Aanbestedingen en je past de vereiste inkoopprocedures toe. Samen met de interne klant bedenk je de inkoopstrategie en vanuit die hoek ga je samen verder bouwen aan de inhoud van de aanbesteding. Hierbij kijk je ook met een kritische blik of de gestelde wensen en eisen daadwerkelijk reëel zijn in de markt en benodigd voor de organisatie. Je verzorgt de aanbestedingstrajecten van A tot en met Z, dus tot en met de overeenkomst en ook de overdracht. Zodat de gebruikers (je collega’s) weten hoe ze aan diensten, producten of materialen kunnen komen.

Om je taken goed te kunnen vervullen pas je de wet- en regelgeving omtrent Europees aanbesteden toe. Een gedeelte van de aanbestedingen wordt daar waar nodig door een externe partner gedaan en hier kun je ook vraagstukken omrent regelgeving checken.

In deze rol ben je op inkoopgebied hét aanspreekpunt voor je collega’s en zal je hiervoor soms ook marktonderzoek c.q. offerteaanvragen doen. Naast de aanbestedingstrajecten word je ook betrokken bij verduurzamingprojecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan elektrisch rijden. Hierin trek je samen op met het hoofd facilitaire zaken, de coördinator gebouwenbeheer en de interne gebruiker van Diamant-groep.

Wie ben jij?

Je bent een collega die in staat is om buiten de gebaande paden te denken en te handelen. De weerstand die dat soms oplevert, schrikt jou niet af. Structuur aanbrengen en projectmatig werken is vanzelfsprekend, maar improviseren kun je ook. Je bent positief ingesteld en hebt samenwerken hoog in het vaandel staan.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau.
  • Aangevuld met minimaal 5 jaar inkoopgerichte werkervaring.
  • Het is een pré wanneer je in het bezit bent van NEVI 1 of vergelijkbaar.
  • Bij voorkeur heb je relevante kennis van en ervaring met Europees aanbesteden, mocht je dit niet hebben dan staan we open voor een opleidingstraject.
  • Je hebt gevoel voor taal en weet de tekst zo te schrijven dat het zorgt voor optimaal resultaat voor je collega’s.
  • Je bent communicatief vaardig (Nederlandse taal) en je kunt goed samenwerken.
  • Je legt makkelijk contact met klanten en aanbieders.
  • Je hebt oog voor de belangen van de interne klant van onze organisatie.
  • Verder weet je relatiemanagement toe te passen (intern en extern).

Wat bieden wij jou?

Je komt terecht op een erg fijne werkplek in Tilburg, in een enthousiast en gedreven facilitair team. Naast inkoop valt hier ook gebouwenbeheer, horeca, wagenpark en verzekeringen onder. Het team van ruim 30 collega’s heeft het hart op de goede plek en een gezonde dosis humor. Deels thuiswerken is mogelijk. Je krijgt een tijdelijk contract (voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij wederzijdse tevredenheid) en met een marktconform salaris (schaal 10 behorend bij CAO gemeenten).

Meer informatie nodig?

Neem contact op met Claire Jansen-Druijts, Hoofd Facilitaire Zaken (06-46387925), indien je vragen over de functie hebt. Kijk ook op www.diamant-groep.nl en www.kikmaat.nl

Solliciteren?

Momenteel is deze positie tijdelijk ingevuld met een interim-kandidaat. We zijn voornemens om eind juli/ begin augustus opnieuw te starten met de werving, in de tussentijd staan we open voor passende profielen. Deze kun je richten aan Stan Spierings, personeelsadviseur; stan.spierings@kikmaat.nl. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.