GBI coach (Gezondheid, Begeleiding, Inzetbaarheid)

9 jul 2024

De Diamant-groep gelooft dat iedereen ertoe doet en we willen dat iedereen meedoet. Werk en ontwikkeling zijn hiervoor belangrijke voorwaarden, maar lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor hen zijn wij er. We laten hen groeien naar en ontwikkelen in werk.

Bij de Diamant-groep begeleiden we mensen – onze doelgroep medewerkers en kandidaten – naar een passende werk- of ontwikkelplek. Dat doen we samen met de andere bedrijfsonderdelen van de Diamant-groep of bij een reguliere, externe werkgever. Dat is ons primaire doel. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en professionalisering van álle begeleiders (de professionals die doelgroep medewerkers en kandidaten begeleiden en ontwikkelen) binnen de Diamant-groep en haar bedrijfsonderdelen.

Leidinggevenden in onze organisatie zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van medewerkers in het verzuimproces. Het streven is om onnodig verzuim te voorkomen en het regulier ziekteverzuim goed te begeleiden conform de richtlijnen van de Wet Verbetering Poortwachter. Het doel is dan ook te komen tot een uniform, organisatie brede aanpak als het gaat om het verzuimbeleid, de verzuimbegeleiding en het re-integratieproces voor alle medewerkers en voor alle bedrijfsonderdelen. En voor deze uitdagende klus zijn wij op zoek naar een:

GBI coach (Gezondheid, Begeleiding, Inzetbaarheid)

28 – 36 uur per week

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling en implementatie van het beleid op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Deze scherp je aan en ontwikkel je door waar nodig. Je springt ook in de gaten die er nog zijn. Dat betekent dat je leidinggevenden, die met de Wet Verbetering Poortwachter werken, gaat adviseren, coachen en opleiden (“voordoen en wegleren”). Daarvoor voer je bijvoorbeeld samen met hen gesprekken met medewerkers. Bovendien organiseer je workshops en trainingen op het gebied van voorlichting, verzuimbegeleiding en preventie. Verbeteren en innoveren dus.

Je werkt nauw samen met de arbodienst, de managers van de bedrijfsonderdelen en diverse specialisten binnen de organisatie. De leidinggevenden doen een beroep op jouw deskundigheid in  complexe situaties. Je bewaakt de verzuimcijfers, signaleert trends op het gebied van duurzame inzetbaarheid en maakt verzuimanalyses. Je weet de inzichten en ontwikkelingen die je daar uit ophaalt, te vertalen in concrete verbetervoorstellen.

Je neemt een actieve (voortrekkers)rol in diverse projecten gelinkt aan thema’s als werkgeluk, vitaliteit en inzetbaarheid. Je zorgt hierin voor een goede voorbereiding, uitvoering en implementatie. Je houdt het overzicht op verzuimprocessen en de mogelijke risico’s en zet indien nodig proactief acties uit.

Kortom: een veelzijdige en complexe rol, waarin je echt bijdraagt aan groei en ontwikkeling van een uiteenlopende groep leidinggevenden.

Wat vragen wij van jou?

Om te beginnen, dat je jezelf herkent in het bovenstaande. Je bent dol op resultaat en komt met creatieve ideeën. Natuurlijk kan je structuur aanbrengen en projectmatig werken. Je hebt het vermogen om adviezen en voorstellen goed te formuleren en te onderbouwen. Voor een groep weet je een helder verhaal te vertellen.

Vanzelfsprekend ben je integer en ga je op gepaste wijze om met vertrouwelijke informatie. Je hebt een goede dosis empathisch vermogen, bent ondernemend en beschikt over de nodige overtuigingskracht.

We zoeken iemand met HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde opleiding RCCM (of bent bereid deze opleiding te volgen). Je hebt ruime kennis op het gebied van de Wet Verbetering Poortwachter, de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, de Ziektewet, Sociaal Zekerheidsrecht en Arbeidsrecht.

Wat kun je verder van ons verwachten?

  • De functie is voor minimaal 28 uur tot maximaal 36 uur per week.
  • Je verdient, afhankelijk van de ervaring die je meeneemt, tussen de € 3.317,- en € 4.752,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 9 cao Gemeenten).
  • Ook passen wij het Personeelshandboek toe. Met de cao Gemeenten bieden wij een prima arbeidsvoorwaardenpakket waaronder een pensioenvoorziening via het ABP, vergoeding van je woon/werkverkeer op basis van openbaar vervoer en een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17.05%. Dit IKB is o.a. in te zetten voor het aankopen van extra verlof, deelname aan het fietsenplan, het fiscaliseren van gemaakte reiskosten per auto, vakantietoeslag en/of een eindejaarsuitkering.
  • Er is veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling, werk-privé balans en persoonlijke groei.
  • Er wordt gestart met een tijdelijk dienstverband van een jaar.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Pieter Albert, GBI Coach, via telefoonnummer 06-43597694. Wil je meer weten over de organisatie, kijk dan op onze website www.diamant-groep.nl.

Solliciteren?

Wil jij deze kans om onderdeel te zijn van het bedrijf dat ertoe doet en mensen mee laat doen? Solliciteer dan uiterlijk 31 juli 2024. Stuur jouw motivatiebrief en cv naar HR op e-mailadres hrservicedesk@diamant-groep.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.