Teamleider begeleiding en ontwikkeling

2 apr 2024

32 – 36 uur

De Diamant-groep is een ontwikkel- en werkbedrijf met als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief te laten deelnemen aan de samenleving. Hierbij werken wij nauw samen met gemeenten in de regio. Bij de uitvoering van de Participatiewet zoeken wij actief naar nieuwe initiatieven en ideeën.

Het bedrijfsonderdeel V I P – Vervoer, Inpakken & Post, met in totaal ruim 500 medewerkers, richt zich op mensen met een laag verdienvermogen en/of een grote begeleidingsbehoefte. Wij verpakken voor onze klanten honderden verschillende producten op jaarbasis. Ook bezorgen wij post en pakketten en wij vervoeren op dagelijkse basis tientallen medewerkers. Klanten kiezen voor ons omdat zij onze doelstellingen ondersteunen en graag bijdragen aan maatschappelijk ondernemen.

Doel van de functie:

Je bent verantwoordelijk voor de leiding aan en begeleiding van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in dienst zijn bij het werkbedrijf V I P. De begeleiding is gericht op ontwikkeling, waarbij de maximale loonwaarde wordt verzilverd. Dit kan zijn binnen de Diamant-groep, maar ook extern bij reguliere werkgevers.

Taken die horen bij de functie:

Je plaatst medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt op een passende werkplek binnen V I P. Je stuurt, coacht, begeleidt en ontwikkelt de medewerkers. Je zorgt voor een prettig werkklimaat.

Je coacht de te ontwikkelen competenties en werknemersvaardigheden, afgestemd op de ontwikkel- en begeleidingsbehoefte van de medewerker en geeft feedback op het functioneren.

Je volgt de afgesproken procedures en werkafspraken van de organisatie en opdrachtgevers. Hierbij zorg je voor een objectieve en kwalitatief goede verslaglegging in de geautomatiseerde systemen.

Je werkt intensief samen met de Werkspecialisten en assistent Werkleiders, waarmee je samen verantwoordelijk bent voor de inrichting en de output van het werk. Tevens heb je te maken met de opdrachtgevers en begeleidende instanties.

Wat verwachten we van je?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Enige ervaring in een leidinggevende of begeleidende functie.

Je krijgt energie van het ontwikkelen en begeleiden van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook kleine stapjes vooruit vind jij belangrijk.

 • (Preventief) Verzuimmanagement.

Je stuurt actief op preventief verzuim en begeleidt de medewerkers bij arbeidsongeschiktheid.

 • Affiniteit met onze medewerkers.

Je hebt interesse in het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kijkt altijd naar mogelijkheden en kansen.

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.

Je bent een professional met agogische vaardigheden en methodische gespreksvoering. Je bent in staat op een makkelijke en constructieve manier feedback te geven aan zowel medewerkers als collega’s. Met je open houding en humor breng je plezier in het team.

 • Een frisse blik én positieve instelling.

Een dosis energie die nodig is binnen een omgeving die aan het veranderen is, omgaan met weerstand en kritiek gaat jou gemakkelijk af. En met jouw soms andere blik op zaken kun je het team op scherp zetten.

 • Je staat sterk in je schoenen, je bent stressbestendig en onafhankelijk, kunt eenvoudig schakelen en bent in staat zelfstandig te werken.

Wat bieden wij?

 • Een zeer afwisselende functie binnen een organisatie met een dynamische, mensgerichte manier van werken en met elkaar omgaan. Geen dag is hetzelfde!
 • Leuke collega’s die veel ervaring hebben met de doelgroep en het inrichten van werkprocessen, waarmee je kunt sparren.
 • Prima arbeidsvoorwaarden, waaronder IKB en salaris conform cao gemeenten (aanloopschaal 8 maximaal € 4.244,00).
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
 • Daarnaast is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Contactpersonen

Voor meer informatie over de functie, kun je contact opnemen met Barbara Tuerlings, Teammanager Begeleiding V I P (06-43581269). Wil je meer weten over onze organisatie, bekijk dan zeker onze bedrijfsfilm: https://youtu.be/7gFQN738GhE of bekijk één van onze websites: www.diamant-groep.nl / www.18k.nl.

Sollicitatie

Herken jij jezelf (of iemand die je kent?) in deze functie, dan nodigen we je uit ons te overtuigen van je kwaliteiten, op een manier die bij je past.

Je reactie ontvangen we graag uiterlijk 16 april 2024 per e-mail en kun je richten aan Corieke Verzijl: hrservicedesk@diamant-groep.nl. De gesprekken vinden plaats in de middag op 18 en 23 april 2024.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.