Fietsbeheer

Wie zijn fiets parkeert bij een gemeentelijke fietsenstalling in Tilburg, wordt welkom geheten door één van de medewerkers van de Diamant-groep. Zo’n 60 medewerkers zorgen ervoor dat jaarlijks 450.000 fietsen veilig staan in een nette stalling. Dat doen we in opdracht van de gemeente Tilburg. Bekijk de openingstijden van de gemeentelijke fietsenstallingen.

Algemene Fiets Afhandeling Centrale (AFAC)

Onderdeel van Fietsbeheer is de Algemene Fiets Afhandeling Centrale (AFAC). Om de stad leefbaar te houden en toegankelijk voor hulpdiensten, verwijderen de medewerkers van AFAC ruim 6.000 verkeerd gestalde fietsen en fietswrakken per jaar. Gelukkig worden er daarvan zo’n 4.500 weer opgehaald door hun eigenaar via www.verlorenofgevonden.nl. Een fiets kwijt? Zoek hem op via www.verlorenofgevonden.nl.

Niet opgehaald?

Is een fiets na drie maanden niet opgehaald? Dan komt één van onze andere bedrijfsonderdelen in beeld. De fiets wordt opgeknapt in de fietswerkplaats bij La Poubelle. Daarna wordt de fiets in de winkel van La Poubelle verkocht.

Helaas zijn niet alle fietswrakken te repareren. Deze doneren we aan Womanijzer. Deze organisatie reclycet oud ijzer. En werkt in lijn met onze missie: zij bieden werkplekken aan jongeren met een verstandelijke beperking.

Werken bij fietsbeheer en AFAC?

 

De medewerkers van Fietsbeheer hebben het afgelopen jaar onder andere:

6.089 Fietsen geruimd
4.615 Fietsen opgehaald door eigenaar
448.375 Fietsen gestald
5 Vaste fietsenstallingen