Diamant-groep beeldmerk

Groen Xtra

Groen Xtra zorgt samen met ruim 450 mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is elke dag voor het totaal onderhouden, behouden en ontwikkelen van een schone, groene en daarmee gezonde leefomgeving. Dit doen we op een duurzame ecologische manier voor de openbare ruimten van de gemeenten Tilburg, Goirle en Hilvarenbeek. Groen Xtra onderhoudt naast het groen ook de verhardingen, meubilair, speelvoorzieningen en bebordingen. Het ‘groen’ en vele ‘extra’s’ dus.

Kwekerij en stekbedrijf
Daarnaast hebben we een eigen kwekerij en stekbedrijf. Hier kweken we ieder jaar ruim een miljoen groenblijvende heesters en vaste planten. Voor opdrachtgevers, collega-kwekers en eigen kwekerij knippen medewerkers hier bovendien stekjes.

Duurzaam
Naast duurzame ontwikkeling van medewerkers, staat duurzaamheid in het werk steeds meer centraal. Het maaien gebeurt bijvoorbeeld ecologisch om biodiversiteit te bevorderen. En onkruid wordt bestreden met heet water. Dat geeft minder lawaai en stof dan het werken met een veegwagen en is daardoor een stuk prettiger voor de omgeving.

Werken bij Groen Xtra

Werken bij Groen Xtra is werken in de buitenlucht en bijdragen aan een duurzame, groene en een gezonde leefomgeving. Er is volop en heel divers werk in het schoonhouden en vergroenen. Voor mannen en vrouwen. We werken met modern materiaal, eigentijdse methodieken en machines.

Ervaring in het groen is niet nodig. Groen Xtra heeft een ontwikkelroute. Hier krijgen nieuwe kandidaten op een speciale locatie de kans om hun werknemers- en vaardigheden te trainen. Door deze ontwikkelroute leren we de nieuwe medewerkers goed kennen en kunnen we ze matchen op een passende functie en werkplek.

Werken bij GroenXtra?

Werken met Groen Xtra

Samenwerken met Groen Xtra kan op veel manieren. Van het uitbesteden van het totale onderhoud van de openbare ruimte tot het laten kweken van groenblijvende heesters en vaste planten. Of het knippen van stekjes.

Werk uitbesteden aan GroenXtra? Neem contact op met één van onze collega’s via telefoonnummer 013 46 41 700 of via info@groenxtra.nl.

Keurmerken

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Zowel bij de begeleiding van onze medewerkers als bij de uitvoering van de werkzaamheden. Daarnaast vinden wij het belangrijk om milieuvriendelijk te werken en hebben we – naast ISO 9001 – ook het keurmerk ‘On the way to planetproof’ en Groenkeur Boomkwekerijproducten. Dit houdt in dat onze planten op een milieuvriendelijke manier worden gekweekt.

certificering Kiwa, VCA, planet proof

De medewerkers van Groen Xtra hebben het afgelopen jaar onder andere:

 

icoon heggen geknipt

500.300 m2

Heggen geknipt

icoon gras gemaaid

3.496.500 m2

Gras gemaaid

icoon illegale stort

5.230 m3

Illegale stort geruimd

icoon veegwagen

11.700

Kilometers gereden met onze veegwagens

De medewerkers van de Kwekerij hebben het afgelopen jaar onder andere:

 

icoon duurzaam

3.600.000

Stekjes geknipt

icoon planten opgepot

1.300.000

Planten opgepot

icoon planten

130

Soorten planten gekweekt

icoon kwekerij containervelden

25.000 m2

Containervelden onderhouden