La Poubelle

La Poubelle biedt aan ruim 60 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een ontwikkel- en werkplek. Naast de kringloopwinkel is er een fietsenwerkplaats, houtbewerkingsplaats en atelier VERHIP!. Hier werken de medewerkers aan het opknappen, repareren en hergebruiken van goederen waar afstand van is gedaan. Met een enorme diversiteit aan ontwikkel- en werkplekken tot gevolg. Want daar draait het uiteindelijk om. Iedereen telt mee en mag meedoen.

100% Kringloop!

La Poubelle is een 100% Kringloop!-winkel. Dit keurmerk staat voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en biedt werkplekken voor mensen die lastig een reguliere baan vinden. Een andere belangrijke doelstelling van een 100%-Kringloop!-winkel is het hergebruiken van spullen en materialen. Dat is een stuk beter voor het milieu dan recyclen of nieuw produceren. En precies wat La Poubelle doet.

Werken bij La Poubelle

Het werk bij La Poubelle is heel divers. Goederen ophalen, sorteren en verkopen in de winkel. Fietsen repareren voordat ze verkocht kunnen worden, oude meubels opknappen bij VERHIP! of nieuwe meubels maken in de houtbewerkingsplaats. Velen vinden hier een ontwikkel- en werkplek die bij hem of haar past.

Werken bij La Poubelle?

 

De medewerkers van La Poubelle hebben het afgelopen jaar onder andere:

310.129 Bezoekers gehad in de winkel
2.798 Ritten voor onze ophaaldienst gereden
87% DVan binnenkomende goederen verkocht of hergebruikt

Meer weten over La Poubelle?