Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Medewerker aan het werk bij La Poubelle

Over Diamant-groep

De Diamant-groep is een ontwikkel- en werkbedrijf (voorheen sociale werkvoorziening) en draagt bij aan de participatie in werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij. Meedoen betekent serieus genomen worden.

Wet sociale werkvoorziening

We voeren al decennialang de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) uit voor de gemeenten Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Gilze en Rijen, Dongen en Alphen-Chaam. Zo’n 2.200 SW-medewerkers zetten hun talenten al werkend in. Dit kan zijn via een detachering bij een regulier bedrijf of via een van onze werkbedrijven Groen Xtra, De Schoonmaak Coöperatie, Post & Vervoer, La Poubelle, DOC-T, fietsenstallingen, Kwekerij & Stekbedrijf en Productie. Vanaf 1 januari 2015 vervangt de Participatiewet de Wsw. Instromen in de Wsw is vanaf die datum niet meer mogelijk.

Participatiewet

Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wsw en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Voortaan is er dus één regeling voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft. Gemeenten voeren de Participatiewet uit, zorgen voor begeleiding naar werk en verstrekken een uitkering als dat nodig is. Gemeenten kunnen de Diamant-groep op allerlei manieren inschakelen.

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep