Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto receptionist bij Natuurmuseum Brabant

Sociaal ondernemen

Momenteel staan te veel mensen aan de zijlijn. Het ontbreekt ze bijvoorbeeld aan de juiste startkwalificatie, (sociaal) netwerk, vaardigheden en/of capaciteiten om volwaardig aan de huidige, complexe samenleving deel te nemen. Sociaal ondernemers geven deze kwetsbare groepen mensen uit de samenleving een kans in hun bedrijf. Niemand mag uitgesloten worden van de samenleving en iedereen heeft recht op werk.

Waarom sociaal ondernemen?

 • Versterk uw onderneming
  Sociaal ondernemen is goed voor de maatschappij én voor u. Zo kunt u als sociaal ondernemer rekenen op uitgebreide ondersteuning en aantrekkelijke subsidies en regelingen. Bovendien hebben sociale ondernemingen een positief imago.
 • Versterk uw regio
  Door sociaal te ondernemen, geeft u mensen uit uw eigen regio een kans. Zij kunnen zich binnen uw onderneming ontwikkelen en bewijzen. Zo helpt u onze regio vooruit!
 • Bereid u voor op de toekomst
  De komende jaren ontstaat er een tekort aan personeel door de aantrekkende economie en de vergrijzing. Als sociaal ondernemer maakt u nu al ruimte voor een groep werknemers die in de toekomst onmisbaar is.
 • Lever uw bijdrage aan het Sociaal Akkoord
  Door mensen met (enige) afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden binnen uw bedrijf, draagt u bij aan de baanafspraak van het Sociaal Akkoord.
 • Zorg voor meer innovatie en creativiteit
  Door sociaal te ondernemen vergroot u de diversiteit binnen uw onderneming. Een divers team leidt vaak tot creativiteit en innovatie.
 • Krijg meer opdrachten
  Gemeenten stellen steeds meer eisen aan hun zakenpartners, met name op het gebied van sociaal ondernemen. Zij geven bedrijven die sociaal ondernemen vaak voorrang bij het vergeven van gunningen en opdrachten.

Wilt u sociaal ondernemen? De Diamant-groep heeft hiervoor diverse instrumenten zoals jobcarving, Social Return en Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep