Diamant-groep beeldmerk

Sociaal ondernemen

Sociaal ondernemen. Dat is samenwerken met de Diamant-groep. Wij geloven dat iedereen ertoe doet en willen dat iedereen meedoet.

Helaas staan er nog steeds veel mensen aan de zijlijn. Het ontbreekt hen misschien aan de juiste startkwalificatie, (sociaal) netwerk, vaardigheden en/of capaciteiten om volwaardig aan de huidige, complexe samenleving deel te nemen. Wat de reden ook is: ook zij zijn van grote waarde voor de arbeidsmarkt. Ze hebben alleen een kans en de juiste hulp en ondersteuning nodig.

Sociale ondernemers – de werkgevers met wie wij samenwerken – geven hen die kans. Een kans om mee te doen. En zich te ontwikkelen. Naar (regulier) werk én in werk.

Wilt u mensen ook mee laten doen? Er zijn mogelijkheden genoeg!

Detachering

Wij kunnen voor een periode vanaf drie maanden medewerkers detacheren of productie op locatie organiseren. Ook groepsdetachering is mogelijk. Alles mét begeleiding. Onze collega’s van KikMaat vertellen graag meer.

Jobcarving & functiecreatie

Wat is er allemaal mogelijk binnen de functies in uw organisatie? Wat kan deze doelgroep wel en wat niet? Moet er misschien werk aangepast worden? En welke extra begeleiding is er nodig? Bij deze vraagstukken biedt jobcarving en functiecreatie uitkomst. KikMaat helpt u graag verder.

Werk uitbesteden

U kunt uw werkzaamheden bij één van onze werkbedrijven uitbesteden. U wordt ontzorgd én biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk. Ontdek wat u bij ons kunt uitbesteden.

 

Social return

Social return is een manier om de werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te bevorderen. Het komt erop neer dat een overheid of semi-overheid bij het verstrekken van opdrachten, van de opdrachtnemer verlangen dat zij kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt een kans geven. Door kandidaten van de Diamant-groep bij u te laten werken of werk bij ons uit te besteden, voldoet u aan die eis.

Meer informatie? Neem dan contact op met Karolien Réz, karolien.rez@diamant-groep.nl of 06 14 32 08 82.

 

Banenafspraak

Als werkgever moet u bijdragen aan de banenafspraak. De banenafspraak is een wet om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen bij ‘gewone’ werkgevers. In die wet hebben werkgevers afgesproken de komende jaren 100.000 werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te creëren. Dat kunnen zijn:

  • mensen in de Wajong die kunnen werken
  • mensen met een Wsw-indicatie
  • mensen met een WIA-uitkering
  • mensen die onder de Participatiewet vallen en van wie is vastgesteld dat ze niet 100% van het wettelijk minimumloon kunnen verdienen.
WSP: alles voor sociaal ondernemen

De Diamant-groep is onderdeel van het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Brabant. Het WSP is hét aanspreekpunt voor werkgevers die sociaal willen ondernemen. Vanuit WSP zoeken we kosteloos uit voor welke regelingen en subsidies u in aanmerking komt. En we bieden u een oplossing op maat. Ook bent u bij ons aan het juiste adres voor advies en ondersteuning bij het vinden van passend personeel.

Portretfoto Karolien Rèz

Heb je een vraag?

Ik ben Karolien Réz en help u graag. U kunt mij mailen, maar ook bellen of een Whatsapp-bericht sturen via 06 14 32 08 82.

Sociaal ondernemen

Diamant-groep
Zevenheuvelenweg 14
5048 AN Tilburg

Postbus 5033
5004 EA Tilburg