Definitief cao-akkoord SW en Aan de Slag: ‘Goede stap voor onze collega’s, zorgwekkend voor toekomst van onze sector’

15 dec 2023

Voor de cao Sociale werkvoorziening (SW) en de cao Aan de Slag is een definitief akkoord bereikt. Onze collega’s die vallen onder deze cao’s krijgen onder andere een hogere reiskostenvergoeding en meer salaris. Want het is fantastisch en broodnodig voor onze collega’s. Maar het geeft ook zorgen voor de toekomst. EénVandaag kwam donderdag 14 december naar de Diamant-groep en interviewde Yasin Torunoglu (algemeen directeur) over wat dit betekent voor onze – en andere – werk- en ontwikkelbedrijven.

Want de kosten die dit met zich meebrengt, moet de Diamant-groep zelf betalen. Daar krijgen we geen extra geld voor vanuit het Rijk. Torunoglu vertelde aan EénVandaag: “Wij gaan als bedrijf 1 miljoen extra loonlasten krijgen. Dat is op zich niet erg. Ik wil dat heel graag betalen aan onze medewerkers. Maar dat geld moet wel ergens vandaag komen.”

Uitzending terugkijken?

De hele uitzending – waarin ook Marion van Limpt, directeur Senzer werd geinterviewd – kan je hier terugkijken. Vanaf 12:42 gaat het over de nieuwe cao’s.

Of lees het hele artikel van EénVandaag.

Radio-interview

Ook in de radio-uitzending van EénVandaag (40:32) gaf Torunoglu tekst en uitleg.

Meer weten?

Wil je meer weten over het akkoord en de zorgen die dit met zich meebrengt? Lees dan het persbericht van Cedris.