Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto van medewerker werkzaam bij Jumbo supermarkt in Hilvarenbeek

Jobcoaching

Aanmelden

Een jobcoach ondersteunt een kandidaat en werkgever bij het functioneren op de werkplek. Er zijn speciale jobcoaches beschikbaar voor kandidaten met psychische kwetsbaarheden en voor statushouders.

Voor wie?

Jobcoaching is bedoeld voor kandidaten – veelal met arbeidsbeperkingen – waarbij zonder begeleiding van de kandidaat én de werkgever de kans van slagen beperkt is. Goede begeleiding op de werkplek is voor iedereen belangrijk. Voor kandidaten met een arbeidsbeperking kan jobcoaching echter essentieel zijn om de kans van slagen in het werk te vergroten.

Hoe werkt het?

De Diamant-groep is een erkende jobcoachorganisatie. Een kandidaat, de werkgever en de collega’s krijgen de beschikking over een eigen, ervaren jobcoach. De inhoud van de coaching is uiteraard afhankelijk van de mogelijkheden van de kandidaat, het werk en de werkomgeving. Jobcoaching is daarmee in alle gevallen individueel maatwerk. Jobcoaching kan ingezet worden bij de start van de werkzaamheden, maar ook later als er bijvoorbeeld functioneringsproblemen zijn. Er wordt waar nodig gekeken naar de inzet van hulpmiddelen en mogelijkheden om de werkplek zo optimaal mogelijk in te richten. Daarnaast wordt kennis over de beperkingen maar vooral de manier van omgang ermee uitgewisseld.

Naast de reguliere Jobcoaching zijn er ook een tweetal specialisaties, namelijk: Jobcoaching psychische kwetsbaarheden (met specifieke kennis over omgaan met psychische beperkingen op de werkplek) en Jobcoaching statushouders (met specifieke focus op hoe het werkt binnen Nederlandse bedrijven en wederzijds begrip).

Download brochure Aanmelden

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep