Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto schoonmaakmedewerkers DSC

Tijdelijke Participatiebaan

Een Tijdelijke Participatiebaan is een speciale, tijdelijke baan voor arbeidsfitte kandidaten die nog niet in staat zijn om bij een gewone werkgever aan de slag te gaan. Het doel is om met deze werkervaring de kansen op een baan bij een reguliere werkgever te vergroten.

Voor wie?

De Tijdelijke Participatiebaan is er voor kandidaten met een arbeidsbeperking en voor kandidaten die nog wat meer begeleiding nodig hebben, nog nooit of al lang niet gewerkt hebben, of waarbij het werktempo nog niet hoog genoeg is. De veronderstelde loonwaarde ligt tussen de 30-80 procent. Doel is de opstart naar regulier werk.

Hoe werkt het?

De kandidaat wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek waarin motivatie en passendheid van de functie beoordeeld wordt. De eerste drie maanden werkt de kandidaat in een proefplaatsing (met behoud van uitkering). Tijdens de proefplaatsing kan de kandidaat wennen aan het werk, ingewerkt worden en kan beoordeeld worden of het werk bij de kandidaat en zijn/haar mogelijkheden past. Bij een goede proefplaatsing krijgt de kandidaat daarna een tijdelijke dienstverband met arbeidsovereenkomst en salaris aangeboden.

Waar kunnen kandidaten aan de slag?

Kandidaten kunnen aan de slag bij de volgende werkplekken:

* Deze vacatures zijn niet altijd beschikbaar. Informeer bij het Adviescentrum of er vacatures zijn.

 

Download brochure

 

Disclaimer - Algemene verkoopvoorwaardenPrivacystatement - Toegankelijkheid - © 2021 Diamant-groep