Diamant-groep logo
Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers
Foto medewerker productiemedewerker

Ontwikkelplek Participatie

Aanmelden

Een ontwikkelplek Participatie is erop gericht om een kandidaat te begeleiden naar de hoogst bereikbare vorm van participatie.

Voor wie?

Ontwikkelwerkplekken zijn bedoeld voor kandidaten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die nog niet arbeidsfit zijn. Een intensieve vorm van begeleiding op de werkvloer is nodig, zodat kandidaten zich (verder) kunnen ontwikkelen op de participatieladder.

Hoe werkt het?

Na aanmelding wordt in overleg een geschikte ontwikkelplek bepaald, doorgaans binnen één van de bedrijfsonderdelen van de Diamant-groep. Samen met de werkcoach worden de leerdoelen besproken en afspraken gemaakt welke stappen hierbij gezet gaan worden. Naast werkervaring, structuur en arbeidsritme kunnen specifieke competenties of vaardigheden getraind worden. Voorbeelden daarvan zijn: leren samenwerken, vergroten probleemoplossend vermogen, leren omgaan met structuur en hiërarchie, trainen op het lezen en uitvoeren van arbeidsinstructies en versterken van communicatieve vaardigheden op de werkvloer. De werkcoach ondersteunt de kandidaat hierbij.

Aanmelden

 

Disclaimer - Privacystatement - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2020 Diamant-groep