Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Re-integratietraject

Het is niet voor iedereen makkelijk om werk te vinden. Veel mensen kunnen hierbij wat ondersteuning gebruiken. Misschien heb je geen relevante en recente werkervaring, zijn bepaalde competenties niet goed ontwikkeld of heb je persoonlijke problemen die het werk vinden belemmeren. Een re-integratietraject kan je hierin helpen.

Wat houdt het in?

In het re-integratietraject ondersteunen we je om je mogelijkheden om weer aan het werk te komen te vergroten. Hiervoor heb je in ieder geval gesprekken met je begeleider (coaching), maar vaak gaan kandidaten ook aan de slag – met begeleiding – op een werkplek (competentieontwikkeling) en volgen ze trainingen. Een re-integratietraject is altijd maatwerk en zet in om jouw belemmeringen – op weg naar werk – weg te nemen. Uiteraard maakt solliciteren of werk vinden altijd een belangrijk onderdeel van je traject uit. Het traject eindigt als je bemiddeld kan worden naar een werkplek.

Hoe werkt het?

Wanneer je aangemeld bent door je gemeente, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met een begeleider waarin we verder uitleggen hoe een re-integratietraject er uit kan zien. In dit gesprek wordt samen met jou het re-integratieplan opgesteld. Je traject eindigt als je een baan gevonden hebt of als je helemaal klaar voor bent voor een baan. Een traject kan drie maanden maar soms ook een jaar of langer duren.

Aanmelding en/of vragen?

Wil je graag in aanmerking komen voor een re-integratietraject? Bespreek de mogelijkheden met je contactpersoon van de gemeente of het UWV. Zij kunnen je hiervoor aanmelden als kandidaat. Voor algemene vragen over deze re-integratietrajecten kan je contact opnemen met het Diamant-groep  Adviescentrum via 013 46 41 982 of wegwijs@diamant-groep.nl.

Download brochure

Disclaimer - Cookies - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2016 Diamant-groep