Voor
werkgevers
Voor
werkzoekenden
Voor
verwijzers

Beschutte Werkplek

Je bent niet in staat om te werken bij een ‘gewone’ werkgever omdat je een arbeidsbeperking hebt waardoor je veel werkaanpassing en begeleiding nodig hebt. Dan is een Beschutte Werkplek een optie voor je.

Wat houdt het in?

Een Beschutte Werkplek is een speciale baan voor mensen die veel begeleiding in werk nodig hebben en waarvoor het werk en de werkomgeving aangepast moet worden. Je kunt alleen voor een Beschutte Werkplek in aanmerking komen als verwacht wordt dat je (voorlopig) niet bij een gewone werkgever aan de slag kunt en je daarvoor een speciale indicatie van het UWV hebt. Je contactpersoon van je gemeente kan deze voor je aanvragen. Ook kun je de indicatie zelf aanvragen via het aanmeldformulier UWV.

Wij kennen Beschutte Werkplekken in:

  • Productie (productiemedewerker)
  • Kringloopbedrijf La Poubelle (diverse functies: van ontvangst goederen, werkplaatsmedewerker, sorteermedeweker, winkelmedewerker).
  • Kwekerij / Stekbedrijf (medewerker kwekerij)
  • In overleg kan ook bekeken worden naar een functie binnen de schoonmaak, groen, fietsbeheer, post & vervoer of een gedetacheerde werkplek.

Hoe werkt het?

Nu je aangemeld bent, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit sollicitatiegesprek wordt beoordeeld of jij gemotiveerd bent om aan de slag te gaan en of het werk bij je past. Bij een positief kennismakingsgesprek wordt daarna afgesproken wanneer je gaat starten met je werkzaamheden, voor hoeveel uren en op welke dagen. Hoe het verder gaat kan je lezen in de brochure op deze website.

Aanmelding en/of vragen?

Wil je graag in aanmerking komen voor een Beschutte Werkplek? Om in aanmerking te komen voor een Beschutte Werkplek heb je een indicatie van het UWV nodig. Je contactpersoon bij de gemeente kan deze voor je aanvragen, maar je kunt de indicatie ook zelf aanvragen via het aanmeldformulier UWV. Voor algemene vragen over een Beschutte Werkplek kan je contact opnemen met het Diamant-groep  Adviescentrum via 013 46 41 982 of wegwijs@diamant-groep.nl.

Download brochure

Disclaimer - Cookies - KvK nr. 17257648 - Algemene verkoopvoorwaarden - Voorschriften aannemers -  © 2016 Diamant-groep